Bankje symbolisch sluitstuk van nieuwbouw Op d’n Hei

Wethouders Jeffrey van Agtmaal (in grijze werkjas) en Hans de Waal staken de handen uit de mouwen. Na gedane arbeid namen ze even plaats op het splinternieuwe bankje. (Foto's & video: gemeente Woensdrecht)

HOOGERHEIDE – Op de plaats waar voorheen het gebouw van basisschool Klim-Op stond, bij de Matthias Wolffstraat, is een nieuw woonwijkje verrezen. Er is ook een nieuwe straatnaam voor het wijkje: Op d'n Hei. Zeven van de twaalf woningen worden door Woningstichting Woensdrecht verhuurd aan senioren. Het nieuwbouwproject is vrijdag feestelijk afgerond. Onder toeziend oog van de nieuwe bewoners en overige buurtbewoners plaatsten wethouders Hans de Waal en Jeffrey van Agtmaal een symbolisch sluitstuk van de nieuwbouw: een bank bij het centrale plantsoen.

De woningen die WS Woensdrecht verhuurt, zijn de nummers 4 t/m 10 (gezien vanuit de Matthias Wolffstraat het rijtje van vier woningen links). De woningen zijn 'levensloopbestendig', zo meldt de corporatie. "Dit houdt in dat alle woonruimtes -zoals keuken en woon-, slaap- en badkamer- zonder trappen te bereiken zijn. Daarnaast is er nog ruimte boven zodat de woningen geschikt zijn voor verschillende doelgroepen."

Doelgroep(en)

In eerste instantie zullen er vooral ouderen of mensen met een zorgvraag gaan wonen, maar op termijn kunnen er ook kleine gezinnen in. De huurprijs is, afhankelijk van woning, inkomen en gezinssamenstelling,  tussen € 586 en € 680 per maand. "Daarmee horen deze woningen tot de sociale huurwoningen en is het dus mogelijk hier huurtoeslag voor aan te vragen."