Blog: Waarom ik Schrijf…

Annelies Voss is een blogger uit de regio, die eens per week een gedachte deelt op ons platform. Ze heeft ook een eigen Facebookpagina en een website. (foto: studio Annemarieke van Peppen)

Waarom ik schrijf…

Schrijven is inmiddels meer dan een hobby geworden voor mij. Mijn hele leven schrijf ik al maar het afgelopen jaar heeft het mij een richting en doel gegeven. Met als kers op de taart de publicatie van mijn eerste boek afgelopen november.

Door: Annelies Voss

Delen

Het is best kwetsbaar om je gedachten te delen met iedereen. Dat was dan ook een grote stap. Door de reacties die ik ontvang ga ik door. Heel vaak had ik de gedachte dat niemand op mijn schrijfsels zat te wachten maar door jullie, die dit lezen, ga ik door. Het is zo fijn te weten dat wat je schrijft iets doet bij anderen, daarom deel ik mijn gedachten. Ze zijn herkenbaar voor iedereen omdat ik dichtbij mijzelf blijf en het niet mooier maak dan het is maar wel altijd met een positieve insteek.

Hoe het werkt…

Mensen vragen vaak aan mij hoe doe je dat dan, schrijven? Het niets magisch, meestal heb ik een onderwerp in mijn hoofd, door iets wat ik zie of hoor en dan schrijf ik dat op. Soms denk ik er een paar dagen over na en zo groeit mijn verhaal. Vervolgens ga ik achter mijn laptop zitten en vloeien de woorden meestal vanzelf naar mijn toetsenbord. Zelf sta ik daar soms versteld van maar het komt gewoon. Het is een heerlijk gevoel als je je op die manier kunt uiten en het ook nog mag delen.

Doel

De reden dat ik Nadenkertjes schrijf is om mensen te raken, inspireren, aanmoedigen en positiviteit mee te geven. Want door alles heen hebben wij allemaal onze ups en downs en worstelingen in ons leven. De kunst is hoe ga je daarmee om? Zelf weet ik uit ervaring dat het leven niet altijd makkelijk is maar ondanks alles is positief blijven wel een stukje drijfhout waar ik op blijf drijven. Natuurlijk heb ik ook weleens rotdagen maar ik probeer er zo min mogelijk in te blijven hangen. Door het schrijven van mijn Nadenkertjes word ik daar zelf ook elke dag mee geconfronteerd en dat is wat ik iedereen wil meegeven. Ga door, blijf streven, blijf niet liggen in een hoekje. 

Reacties

Regelmatig ontvang ik reacties op mijn columns en quotes die je kunt vinden op mijn Facebookpagina Annelies Voss. Het is geweldig om te horen dat ik mensen mag inspireren met simpele woorden, die herkenbaar zijn voor iedereen. Dus de reden dat ik schrijf is omdat ik een stukje positiviteit wil brengen in een wereld die hard en soms harteloos is. 

Liefs Annelies, reacties zijn altijd welkom!

Columns, rubrieken en blogs betreffen een mening of idee van de auteur in kwestie. Natuurlijk staan we als redactie achter deze schrijvers, anders zouden we hun werk niet publiceren. Maar een tekst als deze hoeft niet per se onze journalistieke mening te vertegenwoordigen. Integendeel, wij worden ook graag 'geprikkeld' door columnisten, gastschrijvers, analisten en bloggers. Al proberen we onze algemene berichtgeving zo objectief mogelijk te houden.
 
Redactie KijkopWoensdrecht.nl