Blog: Waardering

Annelies Voss is een blogger uit onze regio, die eens per week een gedachte deelt op ons platform. Ze heeft ook een eigen Facebookpagina en een website. (foto: studio Annemarieke van Peppen)

Er is lange tijd onderwaardering geweest voor de gewone hardwerkende mens in onze maatschappij; het woord ‘laagopgeleid’ heeft regelmatig tot hevige discussies geleid. Nu wij midden in de coronacrisis zitten, komt éindelijk het besef hoe belangrijk deze praktijkberoepen zijn. Tenminste, dat hoop ik.

Arbeid

Persoonlijk kan ik het niet uitstaan als mensen minderwaardig doen over het soort werk dat je doet. 

Juist nu merken wij met z’n allen hoe belangrijk de caissière, de kapper, de slager, de barman en serveerster en vooral de mensen in de zorg zijn.

Vaak gaat het om beroepen waar mensen laag over denken, maar ondertussen zijn deze mensen wél degenen die de maatschappij dragen omdat wij ze allemaal nodig hebben.

De leraren die met man en macht proberen zo goed mogelijk toch onderwijs te geven op afstand, alle creatieve ideeën van ondernemers vooral in de horeca om ons toch te voorzien van al dat lekkers. 

Leegte

Er ontstaat leegte zodra al deze mensen stoppen met waar ze goed in zijn. De mensen die je popcorn verzorgen in de bioscoop of je bestelling komen brengen zodra je op de rode knop hebt gedrukt.

Al die werkzaamheden die normaal leken, zijn nu een enorm gemis. 

Iedereen heeft nu een corona kapsel en oh wat verlangen we naar een knipbeurt. Maar hoe vaak worden er geen grappen gemaakt zoals: “Oh, je bent maar kapster.”

Ieder zijn vak en en we zijn allemaal even belangrijk in deze maatschappij, zonder al deze schakels in onze levens zijn we niet compleet.

Hoop

Ik hoop dat deze tijd ons leert dat we meer waardering krijgen voor alle werkers in Nederland die het mogelijk maken dat wij onze dagelijkse dingen kunnen kopen en ons kunnen laten verzorgen.

Hopelijk ziet het kabinet nu ook dat deze mensen meer moeten verdienen dan alleen hartjes en applaus maar een beter salaris. 

Blijf gezond, houd afstand en geef waardering aan de hardwerkende mensen!

Liefs Annelies, reacties zijn welkom! 

Columns, rubrieken en blogs betreffen een mening of idee van de auteur in kwestie. Natuurlijk staan we als redactie achter deze schrijvers, anders zouden we hun werk niet publiceren. Maar een tekst als deze hoeft niet per sé onze journalistieke mening te vertegenwoordigen. Integendeel, wij worden ook graag ‘geprikkeld’ door columnisten, gastschrijvers, analisten en bloggers. Al proberen we onze algemene berichtgeving zo objectief mogelijk te houden.
Redactie KijkopWoensdrecht.nl