Blog: Vier de zomer

Annelies Voss is een blogger uit onze regio, die eens per week een gedachte deelt op ons platform. Ze heeft ook een eigen Facebookpagina en een website. (foto: studio Annemarieke van Peppen)

Deze keer een luchtig stukje van Annelies, aangezien de temperaturen buiten gaan oplopen en de berichtgevingen in de kranten en op social media al beladen genoeg zijn. Even geen demonstraties, coronacijfers en ander nieuws waarmee wij gebombardeerd worden. Annelies wil het vandaag gewoon over de zomer hebben!

Zomer

Eindelijk is het zover, de temperaturen lopen op, de korte broeken en slippers kunnen uit de kast en we mogen genieten van de zomer. Het wordt deze week behoorlijk heet en natuurlijk brengt dat ook ongemakken met zich mee maar laten we na al het binnen zitten en al het slechte nieuws wat over ons heen gespoeld is genieten van wat de zomer ons allemaal te bieden heeft. 

Klaar voor de zomer

Wij zijn er helemaal klaar voor, de tuin staat in bloei, het zwembad is gevuld, de tuin staat in volle bloei en onze loungebank gemaakt van pallets staat klaar. De ijsklontjes liggen klaar in de vriezer, laat de meloen maar komen en uiteraard mogen de ijsjes niet ontbreken. Uiteraard staat de ventilator ook klaar om af en toe wat verkoeling te bieden

Zomeravonden

Sinds onze vakantie is geannuleerd, heb ik mij er maar bij neergelegd dat het een vakantie in eigen land wordt en vooral in eigen tuin dit jaar. Het is geweldig weer om een terrasje te pakken bij een van onze Bergse ondernemers, heerlijk dat dit weer mogelijk is. Uiteraard zijn er mogelijkheden genoeg om een verkoelende duik te nemen en wat is er lekkerder dan een heerlijke zomeravond in de buitenlucht. 
Ik ben een buitenmens, het binnen zitten in de winter valt mij altijd zwaar. Zodra het kan qua temperatuur staat hier de hele dag de deur naar de tuin open, het gevoel van buitenleven voelt als een stukje vrijheid. Het is altijd even wennen als de temperaturen hoog oplopen en niet iedereen kan er even goed tegen maar ik hoop toch dat je van de zomer gaat genieten. Na alle beperkingen die wij hebben ervaren de afgelopen weken is het toch geweldig dat we weer kunnen genieten buiten van alles wat een zomer te bieden heeft. 

Normaal

Nee, we zijn nog niet terug naar het oude ‘normaal’, dat besef ik al te goed. Laten we daarom genieten van wat er wél is! Dus voel de zon in je gezicht, verkoel jezelf met een duik in het water, geniet van een ijsje en alle leuke dingen die je nu kunt doen, gewoon omdat het zomer is.

Zomerse groet, Annelies

Columns, rubrieken en blogs betreffen een mening of idee van de auteur in kwestie. Natuurlijk staan we als redactie achter deze schrijvers, anders zouden we hun werk niet publiceren. Maar een tekst als deze hoeft niet per sé onze journalistieke mening te vertegenwoordigen. Integendeel, wij worden ook graag ‘geprikkeld’ door columnisten, gastschrijvers, analisten en bloggers. Al proberen we onze algemene berichtgeving zo objectief mogelijk te houden.
Redactie KijkopWoensdrecht.nl