Inval Ossendrechts bedrijf: fraude met houdbaarheid levensmiddelen, 56.100 euro in beslag genomen

(Bron: 112 Markiezaten (voor al je regionale 112 nieuws)

OSSENDRECHT – De politie heeft dinsdagmiddag een inval gedaan bij bedrijf op een industrieterrein in Ossendrecht. Daar werd gefraudeerd met de houdbaarheiddata van levensmiddelen. Ook is een bedrag van ruim 56.000 euro aan contanten aangetroffen. Tijdens de inval zijn geen aanhoudingen verricht.

Dat meldt 112Markiezaten. De politie had vóóraf een tip gekregen, dat er bij de onderneming mogelijk zaken gebeurden die het daglicht niet konden verdragen. Eén en ander zou volgens de tipgever te maken hebben met verdovende middelen. Bij de inval zijn geen drugs aangetroffen maar kwam wél de levensmiddelenfraude aan het licht.

Houdbaarheidsdata verwisseld op blikjes

De houdbaarheidsdata op blikjes met levensmiddelen werden vervangen door nieuwe houdbaarheidsdata, om de indruk te wekken dat de producten langer goed konden blijven. De Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit gaat verder onderzoek doen naar deze fraude.

Eigenaar moet herkomst geld aantonen

Agenten hebben tevens een contant geldbedrag aangetroffen van 56.100 euro. Dat geld is in beslag genomen. De eigenaar zal moeten aantonen hoe hij aan een dergelijk bedrag komt.

Stockfoto: Pixabay