Blog: Horizon met verantwoordelijkheid

Annelies Voss is een blogger uit onze regio, die eens per week een gedachte deelt op ons platform. Ze heeft ook een eigen Facebookpagina en een website. (foto: studio Annemarieke van Peppen)

Ons geduld en het volgen van de richtlijnen worden beloond, zo constateert Annelies in haar blog van deze week: we krijgen weer wat stipjes aan de horizon. Vooral voor de mensen die met hun handen in hun veel te lange haren met uitgroei zitten, is er uitkomst vanaf maandag!

Horizon

Wat hebben wij mensen het hard nodig om een horizon te zien, een uitzicht te hebben op betere tijden. Alles went zeggen ze maar deze situatie natuurlijk niet, we zijn best een geduldig volkje maar je merkte wel dat iedereen het meer dan zat was.

De dagelijkse cijfers van het RIVM waren hoopgevend, met de kanttekening dat er dus nog steeds mensen ernstig ziek worden en ook overlijden. 

Verantwoordelijkheid

Laten we dus niet vergeten, we krijgen meer vrijheid maar ook meer verantwoordelijkheid. Het is niet over, de mensen in de zorg werken nog steeds hard en de besmetting is niet weg. 

Ik hoop dat ondanks de blijdschap van versoepeling van de maatregelen, wij met zijn allen alert blijven en onze verantwoording nemen naar onszelf en de mensen om ons heen. 

Alles met mate

Zeker nu is het belangrijk om alles met mate te doen, want weer terug naar af is iets wat niemand wil. Laten we genieten van wat weer wél kan maar opletten dat we de grenzen niet opzoeken. 

Wat niet met mate hoeft, is naar elkaar blijven omkijken en voor elkaar zorgen. Ik denk aan al die mensen in de verzorgingshuizen die al weken geen bezoek hebben ontvangen. Hopelijk krijgen ook zij weer een horizon om uit te kijken naar hun geliefden. 

Geduld

Je zult nog steeds geduld moeten opbrengen als je naar de supermarkt gaat, naar de slager en bakker, als je een afspraak wilt maken bij de kapper. Ook al die andere dingen die zó vanzelfsprekend waren vergen nu nog steeds geduld van ons. Laten we met zijn allen niet verslappen in ons geduld maar het accepteren zoals het is en blij zijn dat er weer stipjes aan de horizon zijn. 

Besef nog steeds waarom deze maatregelen er zijn als je geduld weer eens op de proef wordt gesteld, namelijk voor jou en onze gezondheid!

Houd vol en houd vast, zou ik zeggen, en geniet van onze versoepelingen met gezond verstand en vooral verantwoordelijkheid!

Liefs Annelies, reacties zijn welkom! 

Columns, rubrieken en blogs betreffen een mening of idee van de auteur in kwestie. Natuurlijk staan we als redactie achter deze schrijvers, anders zouden we hun werk niet publiceren. Maar een tekst als deze hoeft niet per sé onze journalistieke mening te vertegenwoordigen. Integendeel, wij worden ook graag ‘geprikkeld’ door columnisten, gastschrijvers, analisten en bloggers. Al proberen we onze algemene berichtgeving zo objectief mogelijk te houden.
Redactie KijkopWoensdrecht.nl