Bezitter van illegaal stroomstootwapen aangehouden

De inbeslaggenomen taser, die op het eerste zicht lijkt op een gewone zaklantaarn. (Tekst: Han Verbeem, foto: Politieteam Bergen op Zoom / Facebook)

HOOGERHEIDE – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag aan de Aviolandalaan in Hoogerheide een persoon aangehouden die in bezit was van een verboden elektrisch stroomstootwapen (taser). Dat meldt politieteam Bergen op Zoom via social media. Het wapen had de uiterlijke vorm van een zaklamp, maar werd door de politie toch ontdekt. De man is voor verhoor meegenomen naar het bureau in Bergen op Zoom, aldus de politie.

De politie waarschuwt herhaaldelijk voor de opkomst van illegale stroomstootwapens zoals tasers, zo blijkt ook op de landelijke site van de politie. Tasers zijn polulair onder jongeren en worden in het illegale circuit verhandeld. Het zijn gevaarlijke wapens, waarmee de dader een slachtoffer elektrische stroomstoten kan toedienen. Dat kan leiden tot brandwonden en zelfs een hartstilstand. Daarom wordt het bezit van een taser gelijkgesteld aan het bezit van een vuurwapen. Wie in het bezit is van een dergelijk illegaal stroomstootwapen, kan daarom rekenen op een strafblad – zo waarschuwt de politie.