Bedankje voor Leendert Moret van Buurtpreventieteam

Burgemeester Adriaansen (foto links) overhandigt namens de gemeente een presentje aan Leen Moret voor zijn jarenlange inzet. (Foto: gemeente Woensdrecht).

HOOGERHEIDE – Namens de gemeente heeft Leendert Moret vandaag een bedankje gekregen voor zijn jarenlange inzet bij de Buurtpreventie Hoogerheide. Burgemeester Steven Adriaansen zette de vrijwilliger vandaag in het zonnetje. Leen Moret heeft zich altijd ingezet als actief lid van het Buurtpreventieteam en daarnaast ook webmaster van de website: www.buurtpreventieonline.nl.

Elke kern in de gemeente Woensdrecht beschikt over een Buurtpreventieteam, die de ogen en oren zijn in de buurt. Zij helpen actief mee om de wijken leefbaar en veilig te houden, en werken daarbij samen met de gemeente en de politie. "De buurtpreventieleden zetten zich dagelijks vol enthousiasme in voor uw kern", aldus burgemeester Adriaansen. "Ze werken geheel belangeloos en zijn goed herkenbaar met een geel hesje of jas. Ze houden toezicht in de straten, constateren onveilige verkeerssituaties, onverlichte situaties of openstaande ramen of deuren. Men bespreekt dit met eigen dorpsgenoten, gemeente, jongerenwerker en/of politie. Ik ben trots op de teams en de wijze waarop zij zich inzetten voor onze gemeente! En dat is niet zonder resultaat. We zien tot nu toe positieve resultaten in de stagnering van woninginbraken en een toename van het veiligheidsgevoel bij bewoners."