Allnex schenkt drieduizend euro aan voedselbank

Op de foto: Op 12 mei heeft Corry Damen (voorzitter voedselbank Goed Ontmoet, links op de foto) de cheque ontvangen uit handen van Monique Popering (HR-manager Allnex).

(Ingezonden bericht, bewerkt door de redactie. Persfoto: Allnex)

BRABANTSE WAL – De Bergse vestiging van chemiebedrijf Allnex heeft 3.000 euro geschonken aan de regionale voedselbank Goed Ontmoet. “Met deze geldelijke donatie steunt het chemiebedrijf een belangrijke instantie die bijdraagt de armoede in de samenleving te bestrijden”, zo laat het bedrijf in een verklaring weten.

“Als gevolg van het Corona virus is er een lastige tijd aangebroken”, aldus Allnex. “Dit geldt ook voor de voedselbanken. Zij worden geconfronteerd met een toename van de vraag naar voedselpakketten van bestaande klanten maar ook met een toename  van het aantal mensen die tijdelijk niet in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien.”

Wereldwijd donatieplan

De schenking maakt deel uit van een internationale actie van Allnex. Recent heeft het moederbedrijf een donatieplan opgezet waarbij alle 35 wereldwijde vestigingen een bedrag van 3000 hebben ontvangen om te schenken aan een lokaal bedrijf of organisatie naar keuze.