D66 Woensdrecht geeft de horeca ruimte

(Ingezonden bericht, bewerkt door de redactie. Foto: Pixabay

HOOGERHEIDE – D66 Woensdrecht maakt zich veel zorgen over de gevolgen van de corona-crisis, die ondernemers en medewerkers in alle sectoren hard treft. De maatregelen die genomen zijn om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben geleid tot veel onzekerheid en grote zorgen, aldus D66-raadslid Jeroen van der Ha: “Omzetverlies, behoud van leden of klanten alsmede personeel en zelfs het voortbestaan van de ondernemingen.

Verschillende horecaondernemers in de gemeente Woensdrecht hebben mooie en creatieve initiatieven bedacht om het omzetverlies te beperken. Van der Ha geeft aan: “Als gemeente Woensdrecht moeten we de horecaondernemers ruimte geven waar dat kan om vanaf 1 juni, met inachtneming van de dan geldende maatregelen, zoveel mogelijk omzet te kunnen genereren.”

Behoefte aan ondersteuning gemeente

D66 Woensdrecht heeft naar eigen zeggen veel verschillende horecaondernemers in de gemeente Woensdrecht gesproken. Er is nog veel onduidelijk over hoe om te gaan met de maatregelen en voorwaarden om open te kunnen gaan. Het is nog geen 1 juni en ook het landelijke debat over de opening van de horeca is ook nog niet voorbij. “Er is dan ook echt behoefte aan ondersteuning vanuit de gemeente”, aldus Van der Ha.

Snelle actie van college

Omdat D66 Woensdrecht graag meer ruimte biedt aan de horeca, heeft zij vragen gesteld aan het college. Deze hebben hier meteen actie op ondernomen en zijn nu met de horecaondernemers in gesprek. Van der Ha prijst het snelle handelen van het college: “We zijn blij om te zien dat het college zo snel actie heeft ondernomen. We houden contact met veel verschillende horecaondernemers en krijgen positieve reacties. Over een paar weken hopen we in de zon op het terras de resultaten te zien!”