Adriaansen: ‘Tevreden over rustige jaarwisseling’

Mede door de gecoördineerde aanpak van de gemeente en veiligheidsdiensten is de jaarwisseling goed verlopen, aldus burgemeester Adriaansen. (Foto: Han Verbeem)

HOOGERHEIDE – De jaarwisseling is in de gemeente Woensdrecht relatief rustig verlopen, zo laat de gemeente weten. "Er vonden geen noemenswaardige incidenten plaats. Door zowel politie, brandweer als gemeente is geen uitzonderlijke inzet nodig geweest." Wel maakten hulpdiensten melding van persoonlijke ongevallen met vuurwerk in de regio, waarbij onder anderen een inwoner van Ossendrecht 'zeer ernstig oogletsel' heeft opgelopen. 

Tot nu toe bestaat het beeld dat er nauwelijks vernielingen zijn gepleegd in de gemeente. “We zijn tevreden over het verloop van de jaarwisseling, mede dankzij de goede voorbereiding van en afstemming tussen gemeente, brandweer en politie“, merkt burgemeester Steven Adriaansen op. "Tijdens de aanloop naar de jaarwisseling en op 31 december zelf, heeft de gemeente gezorgd voor extra boa-capaciteit om de regels met betrekking tot de afsteektijden te handhaven."

'Vuurwerkklachten minimaal'

Het aantal klachten gerelateerd aan vuurwerkoverlast is volgens de gemeente minimaal gebleven – uitgezonderd het 'vervelend incident' met het oogletsel in Ossendrecht. Er zou hierbij géén sprake zijn geweest van illegaal vuurwerk, zo laat de gemeente weten.

Bushokje Ossendrecht

In de aanloop naar de jaarwisseling is een onlangs geplaatst bushokje aan de Putseweg in Ossendrecht tot tweemaal toe door onbekenden vernield. De gemeente schaart dit vandalisme echter niet onder eindejaars-gerelateerd geweld.