Achtduizend taarten vinden hun weg naar zorginstellingen op de Brabantse Wal

BRABANTSE WAL – Het is een leuke ervaring om kerstman te kunnen spelen. Zeker wanneer het in deze coronatijd richting zorginstellingen mag gaan. Het team van Samen in de Regio ging samen met chauffeurs van Mepavex deze week op pad om maar liefst 8000 taarten te verspreiden onder personeel en bewoners van diverse zorginstellingen op de Brabantse Wal.

De taarten zijn gebracht naar locaties in Woensdrecht, Bergen op Zoom en Steenbergen bij ondere andere WijZijn Traverse, tanteLouise, BWI, Anna voor Zorg, Stichting Vluchtelingenwerk, het Soepproject, WVS, en diverse zorgboerderijen.   “Wij zijn verheugd met de samenwerking met Betrokken Ondernemers Breda, omdat wij zo op een feestelijke én smakelijke manier de organisaties een hart onder de riem kunnen steken”, zo liet Anita Karremans van Samen in de Regio weten. Ze was extra blij met deze mogelijkheid in een jaar waarin corona een streep zette door tal van evenementen.

Toch nog mooie verbindingen

“In 2020 had Samen in de Regio veel betekenisvolle evenementen willen organiseren, waarbij persoonlijk contact en verbinding centraal staat. Dat verliep dit jaar dus iets anders en de samenwerking vond vooral op afstand plaats. Ondanks dat, hebben wij mooie verbindingen kunnen maken. De taarten zijn een heerlijke traktatie voor de feestdagen, dat mag ook wel een keer”.

Via partnerorganisatie

Deze traktatie werd mogelijk via partnerorganisatie Betrokken Ondernemers Breda. Door een faillissement van het patisseriebedrijf Maître Paul uit Tilburg kwamen de taarten beschikbaar en zorgde Samen in de Regio ervoor dat ze een goede bestemming kregen.

Beelden bij dit artikel