Zware verkeersongevallen: één dode, negen gewonden

(Bron: Politie Zeeland-West-Brabant. Archieffoto: Pixabay)

HOOGERHEIDE – Hulpdiensten hebben zaterdagochtend met man en macht gewerkt aan twee ernstige aanrijdingen op de A4. Daar vonden rond 5.40 uur en rond 8.40 uur twee ernstige aanrijdingen plaats. Bij de eerste aanrijding raakten 9 mensen gewond, bij de tweede aanrijding viel een dode te betreuren, zo meldt de politie.

Bij het verkeersongeval, dat rond 8.40 uur gebeurde vlak voor de afrit Hoogerheide, is een persoon om het leven gekomen. De bergingswerkzaamheden zijn daar inmiddels gestart en er wordt hard gewerkt op de weg zo snel mogelijk weer vrij te maken.

Ongeval met busje

De bergingswerkzaamheden op de A4 ter hoogte van Woensdrecht, waar eerder zaterdagochtend rond 5.40 uur een personenbusje op een stilstaande vrachtwagencombi met pech reed, zijn volgens de politie in de loop van de ochtend zo goed als afgerond zodat de weg inmiddels weer is vrijgegeven. Bij dit ongeval vielen 9 gewonden. Twee van hen zijn dusdanig gewond geraakt dat ze per traumaheli zijn overgebracht naar een ziekenhuis. De zeven andere gewonden, onder wie 3 zwaargewonden, zijn per ambulance overgebracht naar ziekenhuizen. De vrachtwagenchauffeur, een 30-jarige man uit Slovenië, heeft een eerste verklaring afgelegd. Over de identiteit van de andere betrokkenen was zaterdag nog geen nadere informatie beschikbaar, zo laat de politie weten. 

Omleidingen

Door de verkeersongevallen is het snelwegverkeer gestremd. Het doorgaande verkeer vanuit Breda richting Zeeland wordt via Antwerpen omgeleid.