ZLM-wielertoer vandaag door Hoogerheide

HOOGERHEIDE – Vandaag is Woensdrecht gastgemeente wederom gastgemeente voor een belangrijk wielerevenement. Ditmaal gaat het om de tweede etappe van de Ster ZLM-toer, die van Tholen naar Hoogerheide gaat, over de Brabantse Wal. Enige overlast voor omwonenden en het doorgaand verkeer is hierbij 'helaas onvermijdelijk', zo laat de gemeente weten. "Voor het evenement is vandaag de Huijbergseweg voor een gedeelte afgesloten en zijn parkeerverboden ingesteld."

Vandaag komt de Ster ZLM Toer vanaf de Oesterdam na 85 km de gemeente Woensdrecht binnen rijden. Vervolgens maakt de toer een lus van 53 km door de Brabantse Wal gemeenten. Na 138 km staat de eerste doorkomst in Hoogerheide gepland gevolgd door nog drie plaatselijke ronden van 16 km. De finish van de 2e etappe in Hoogerheide staat gepland rond 15.50 uur vanmiddag.

De Ster ZLM Toer maakt deel van de UCI-categorie 2.1 wedstrijd Europa Tour. "Vele grote internationale ploegen zullen aan het vertrek staan",  aldus de gemeente. "Met name de sprintersploegen van André Greipel, Marcel Kittel en Dylan Groenewegen zien de Ster ZLM Toer als een ideale voorbereiding op de Tour de France." De plaatselijke organisatie van de Ster ZLM Toer in Hoogerheide is in handen van het wielercomité Woensdrecht.

Lokaal rondje

Ook is er een plaatselijke rondje van 16 km langs en door Hoogerheide en Ossendrecht. Dit loopt vanaf het gemeentehuis op de Huijbergseweg via de Putseweg, Ossendrechtseweg, Calfven, Aanwas, Langeweg, Nieuweweg, Koeleweg, Laagstraat, Middelstraat, Molenbosstraat, Moleneind, Puts Molentje, Putseweg, Abdijlaan, Westerstraat en Huijbergseweg.

Tijden en locatie Ster ZLM Toer

  • 10.00 uur start opbouw parcours nabij gemeentehuis
  • 10.00 uur afsluiting gedeelte Huijbergseweg
  • Ca. 14.45 uur 1e doorkomst op de Huijbergseweg
  • Ca. 15.05 uur 2e doorkomst op de Huijbergseweg
  • Ca. 15.25 uur 3e doorkomst op de Huijbergseweg
  • Ca. 15.45 uur finish op de Huijbergseweg ter hoogte van het gemeentehuis.

In verband met de organisatie van de 2e etappe van de Ster ZLM Toer op 15 juni 2017 is er van 10.00 uur tot 18.00 uur voor een gedeelte van de Huijbergseweg een tijdelijke verkeersmaatregel ingesteld, zo heeft de gemeente verordoneerd. Bovendien kan vanaf circa 10.00 uur nog hinder ontstaan door de opbouwwerkzaamheden en na 15.45 uur nog enige tijd hinder als gevolg van de opruimwerkzaamheden.