Zeker één dode bij gasexplosie woonhuis Putte

De woning is volledig verwoest door de explosie en de daaropvolgende uitslaande brand. (Tekst: Han Verbeem, foto: Veiligheidsregio MWB)

PUTTE – Bij een gasexplosie en de daaropvolgende uitslaande brand in een woning aan de Keizerstraat in Putte, is vrijdagmiddag een bewoner om het leven gekomen, zo bevestigen politie en Veiligheidsregio. Het gaat om de man van het echtpaar dat het huis bewoonde. Door de zware klap zijn ruiten tot in de verre omgeving gesprongen; het huis is volledig verwoest. De omgeving is afgezet en de politie, brandweer en hulpdiensten onderzoeken de plaats van het ongeval. In de loop van de middag werd duidelijk dat er op het moment van de explosie en de brand geen meerdere personen in de woning waren. Het sporenonderzoek gaat zaterdag verder.

De explosie vond rond dien over half twee 's middags plaats in een bovenverdieping van de woning. De brand ging gepaard met een forse rookontwikkeling en de omwonenden werden tijdens de brand geadviseerd hun ramen en deuren gesloten te houden en binnen te blijven. De directe buren van de getroffen woning zijn korte tijd geëvacueerd maar mochten rond half vier weer terugkeren naar hun huizen. De oorzaak van de gasexplosie is nog niet bekend.

Onderzoek afgerond (update zaterdag 13-10)

De politie heeft zaterdag het sporenonderzoek in de woning aan de Keizerstraat afgerond, zo laat een woordvoerder weten. De politieafzetting bij de woning is verwijderd. "De politie heeft vrijdag en zaterdag onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand. Hierbij zijn geen aanwijzingen van een misdrijf naar voren gekomen. Het sporenonderzoek is daarom afgesloten."