Woensdag en donderdag F16 ‘achtervolgingen’ voor opnames tv-serie

(Bron: Koninklijke Luchtmacht / gemeente Woensdrecht)

HOOGERHEIDE – "Woensdag 7 augustus en donderdag 8 augustus zullen toestellen van de Koninklijke Luchtmacht twee keer per dag bijzondere manoeuvres uitoefenen langs de kust van Scheveningen, boven de provincie Zeeland en West-Brabant; tussen vliegbases van Woensdrecht en Gilze-Rijen." Dit zal gebeuren met twee F-16 gevechtsvliegtuigen, een PC-7 lesvliegtuig en een C-130 transportvliegtuig – zo laten de Koninklijke Luchtmacht en de gemeente Woensdrecht weten.

"De vliegtuigen vliegen dusdanig, dat het lijkt alsof het om een onderschepping of achtervolging gaat", aldus de aankondiging. "Dit wordt gedaan in verband met opnames voor een tv-serie waar de Koninklijke Luchtmacht medewerking aan verleent. De toestellen van de Koninklijke Luchtmacht worden gevolgd door een civiele helikopter, van waaruit gefilmd zal worden."

  • De vliegbewegingen vinden plaats gedurende de reguliere openstelling van vliegbasis Woensdrecht, tussen 8.00 en 17.00 uur. Over de inhoud van de tv-serie wil de Luchtmacht geen verdere mededelingen doen.