Werkgroep Ossendrechts gemeentehuis roept inwoners op voor ondertekening petitie

OSSENDRECHT – De werkgroep ’t Ossendrechts gemeentehuis is zeer verontrust over plannen rond renovatie van het oude gemeentehuis. Er is een mogelijkheid geopend om een petitie te ondertekenen die om duidelijk inzicht vraagt in de plannen. De werkgroep wil de historische waarde van het pand behouden en roept inwoners om hun initiatief te ondersteunen.

Wie het met de werkgroep eens is kan de petitie ondertekenen via https://www.petitie24.nl/petitie/3382/slooprenovatie-aan-de-dorpsstraat-16-ossendrecht Wie hulp nodig heeft met de digitale ondertekening kan een berichtje sturen naar gemeentehuisossendrecht@gmail.com

Ook heeft een andere groep verontruste inwoners een werkgroep opgericht met de huidige werknaam ‘verhalen van ’t Ostrechts gemeentehuis’. Deze werkgroep wil graag alle herinneringen, ervaringen of belevenissen van de inwoners optekenen en uiteindelijk verzamelen om te delen met de inwoners van Ossendrecht.

Wie zo’n mooie herinnering, ervaring of belevenis heeft, en deze met de inwoners van Ossendrecht wil delen of met één van de leden van de werkgroep wordt gevraagd om een foto of video met een verhaaltje of een ander leuk idee sturen naar gemeentehuisossendrecht@gmail.com.

Interviewen

Via deze weg kan men zich ook aanmelden om een verhaal of belevenis te delen met één van de werkgroepleden. Zij kunnen de aanmelders interviewen in de vorm van een gesprek, eventueel opgenomen met dictafoon of video/film. Ook kunnen ervaringen worden gedeeld via de Facebookgroep ‘Ge zijt van Ostrecht als….’.

De werkgroep streeft er naar de verhalen te verzamelen en deze vervolgens te bundelen in een fysieke of digitale uitgave. Het is ook mogelijk om vriend te worden van de werkgroep ter ondersteuning.