VVD: verkeersveilige weg bij Mattemburgh zonder ‘konijnenpijp’-drempel

De verkeersdrempel is voor de VVD een overbodige en vooral ergelijke hindernis. Na klachten vanuit buurgemeente Bergen op Zoom had wethouder De Waal vorig jaar al toegezegd de drempel te zullen afvlakken en extra waarschuwingsborden te plaatsen. Wat de liberalen betreft mag deze drempel nu helemaal verdwijnen. (Foto: KijkopWoensdrecht.nl)

HOOGERHEIDE – Wat VVD Woensdrecht betreft, gaat de Antwerpsestraatweg ter hoogte van Mattemburgh geheel op de schop. Dat melden de liberalen in hun recente nieuwsbrief. Aanleiding voor de herinrichting is de uitbreiding van de parkeergelegenheid bij het restaurant, waarvoor de gemeenteraad in februarti toestemming heeft gegeven. En… een belangrijke 'steen des aanstoots' van menig automobilist kan dan tegelijkertijd óók verdwijnen: de bult over ondergrondse dieroversteekplaats oftewel 'konijnenpijp-drempel'. De VVD verwacht nog vóór de  begrotingsbehandeling in het najaar een concreet voorstel van het College van B&W.

"Met de nieuwe asfaltlaag op de weg kan de konijnenpijp-drempel verdwijnen", merkt de Woensdrechtse VVD op. "Of de pijp gaat helemaal weg (er is geen bewijs dat er diertjes doorheen gaan), of het wegdek wordt meteen opnieuw vlak aangelegd op die plaats." 

De uitbreiding van restaurant De Orangerie is "een mooi moment om ook aan de toevoer en afvoer omgeving aandacht te gaan besteden. Meer activiteiten en meer verkeer vragen om betere voorzieningen", aldus de VVD. De partij wil daarom een gedegen plan van aanpak voor dit deel de Antwerpsestraatweg, dat de komende periode nader vorm moeten krijgen "zodat dit ook in de begrotingen kan worden opgenomen voor 2018/2019." VVD Woensdrecht noemt een aantal punten die in het plan opgenomen dienen te worden:

Nieuw asfalt

Vanaf de rotonde bij de weg naar Zeeland tot aan de gemeentegrens met Bergen op Zoom een nieuwe asfaltlaag op de Antwerpsestraatweg over de "zeker al meer dan 60 jaar oude, antieke en zeer oncomfortabele betonplaten".

Situatie Mattemburgh

Veilige in- en uitvoegstroken ter hoogte van de vernieuwde ingang naar de parkeerterreinen van Mattemburgh met daar dus verbredingen van de weg. Op die plek, met vluchtheuvel in het midden, een oversteekplaats voor voetgangers en fietsers.

Fietspad

Het fietspad uitsluitend aan de snelwegkant van de Antwerpsestraatweg zodat er geen ongelukken kunnen gebeuren bij het in- en uitrijden van/naar Mattemburgh." Dit fietspad dus voor beide richtingen en verlicht aan één kant van de weg." Daarbij wordt het voorbeeld van de Moerkantsebaan genoemd. Het nieuwe fietspad dient een rood opvallend asfalt te krijgen. "Oversteken bij de Heikant kruising, komend vanuit Bergen op Zoom". Verder wil de VVD het fietspad aan de Mattemburghzijde opheffen: "Eén en ander op dit aspect in overeenstemming met het onlangs besproken fiets- en wielerplan."

Terug naar 80 km

En tenslotte: het verhogen van de maximumsnelheid op de hoofdrijbaan. "Net als de Moerkantsebaan van Huijbergen naar Bergen op Zoom kan ook op deze weg de snelheid weer terug naar 80 km/uur tot aan de gemeentegrens met Bergen op Zoom."