Vrijwilligers buurtpreventie gezocht!

WOENSDRECHT – De buurtpreventieteams zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers, zo laat de gemeente weten. Deze teams hebben een belangrijke functie voor de buurt: "Als vrijwilliger bij het buurtpreventieteam lever je een bijdrage aan de veiligheid en leefbaarheid in je woonomgeving. Je loopt, op wisselende tijdstippen, in koppels, door de buurt en houd je oren en ogen goed open. Je spreekt mensen op een respectvolle manier aan om hen te attenderen op onveilige situaties in en rondom de woning of op ongewenst gedrag."

Binnen de gemeente Woensdrecht zijn 5 buurtpreventieteams actief: Putte, Ossendrecht, Hoogerheide, Huijbergen en Woensdrecht. Deze teams zijn allen op zoek naar vrijwilligers die lid willen worden. Buurtpreventieleden zijn "gewone" burgers en zijn lid van het team in hun woonplaats. Zij nemen geen enkel risico en hebben dezelfde taken en bevoegdheden als iedereen. Zij zijn gescreend en hebben de basiscursus buurtpreventie gevolgd.

Een keertje meelopen met het team

Iedereen die interesse heeft in vrijwilligerswerk bij één van de buurtpreventieteams wordt uitgenodigd om eerst een keer mee te lopen met het team. "Zo kan er alvast kennis gemaakt worden en kunnen er vragen gesteld worden." Wie geïnteresseerd is of méér wil weten over de buurtpreventieteams, kan contact opnemen met Antje Walhout. Zij is maatschappelijk makelaar van de Brede WelzijnsInstelling (BWI) Woensdrecht. Antje is te bereiken via 0164-672049 of per e-mail: a.walhout@bwiwoensdrecht.nl

Bron: gemeente Woensdrecht