Vier onderscheidingen tijdens Lintjesregen

Foto: Kanselarij der Nederlandse Orden

HOOGERHEIDE- In de gemeente Woensdrecht zijn vandaag, tijdens de nationale Lintjesregen, vier koninklijke onderscheidingen uitgereikt. De gedecoreerden zijn Lia Verkuijl-de Nijs, Wim Boogaart, Han Brink en Ger de Heer. Burgemeester Adriaansen bracht deze vier inwoners een persoonlijk bezoek om hen de medailles op te spelden. De vier gedecoreerden zijn allen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De inwoners van de gemeente Woensdrecht zijn onderscheiden vanwege hun langdurige inzet voor de samenleving.

W.A.B. (Wim) Boogaart (70) uit Hoogerheide

Hij is 38 jaar organist en dirigent van het dameskoor van de RK Sint Jozefparochie

te Rilland; 32 jaar kaderlid van de vakbond CNV; 21 jaar vrijwilliger bij de Koninklijke Accordeonvereniging Hoger Streben te Essen (B).

J. (Han) Brink (73) uit Hoogerheide

Hij is 15 jaar lang organisator van triatlons en survivalruns; 37 jaar beschikbaarsteller en onderhouder van sportmaterialen zoals langlauf ski’s en andere sportmaterialen; 10 jaar lang organisator van jeugdsportkampen in de gemeente Woensdrecht; 10 jaar organisator en medeoprichter van de jeugdland kindervakantieweek; 14 jaar organisator van sport- en spelactiviteiten voor diverse leeftijdsgroepen op de terreinen van de Volksabdij O.L.Vr. ter Duinen in Ossendrecht.

G. (Ger) de Heer (64) uit Hoogerheide

Hij is 49 jaar vrijwilliger waarvan 25 jaar als bestuurslid bij Scouting Hoogerheide; 23 jaar contactpersoon van de Scouting Hoogerheide voor Stichting Kinderopvang; 4 jaar lid van de WMO-adviesgroep; 2 jaar lid van de Klankbordgroep Intergemeentelijke Sociale Dienst (ISD) Brabantse Wal.

C.J.M. (Lia) Verkuijl-de Nijs (64) uit Putte

Zij is 36 jaar collectant, wijkhoofd, collectecoördinator en contactpersoon bij het KWF afd. Woensdrecht; 15 jaar voorzitter van de Huisvrouwenvereniging Uit en Thuis Putte; 22 jaar vrijwilliger bij het Woonzorgcentrum de Beukenhof te Putte.