Vermiste jongen aangetroffen bij verwarde man (58)

Stockfoto: Pixabay

HOOGERHEIDE – Een 58-jarige man uit Hoogerheide is opgepakt nadat bij hem een vermiste basisschoolleerling was aangetroffen. De man zou volgens de politie een verwarde indruk maken. De moeder had eerder aangifte van vermissing gedaan van haar zoontje, zij blijkt een bekende van de man. Het is nog niet duidelijk wat er heeft plaatsgevonden. De jongen lijkt ongedeerd te zijn hoewel er volgens de wijkagent ook geruchten rondgaan van misbruik. Naar de verdachte loopt inmiddels een onderzoek, ook vanwege eerdere vergrijpen. Zo zou de man de afgelopen twee weken onder andere enkele vrouwen lastig hebben lastiggevallen en was er sprake van alcoholmisbruik.

Wijkagent Chris van der Veen weet dat inwoners vermoeden dat de jongen misbruikt zou zijn, zo heeft de politie vanmiddag laten weten: "We hebben dit de afgelopen dagen onderzocht, maar er zijn geen aanwijzingen dat het slachtoffer is misbruikt. De man is aangehouden en zit nog steeds vast. Wij onderzoeken nog diverse apparatuur van de man, zoals computer, laptop en dergelijke. Ook hebben we de familieagent ingeschakeld, zoals we dat vaker doen bij zaken die impact kunnen hebben."

Instanties

De afgelopen week hebben diverse instanties, welke zich bezighouden met psychosociale hulpverlening, overleg gehad over de kwestie. "Hierbij zijn afspraken gemaakt hoe de directe betrokkenen het best geholpen kunnen worden. In overleg met de burgemeester is de man, na het politieonderzoek, vrijdagmiddag gedwongen opgenomen."