Verenigingen krijgen tips over hoe ze om kunnen gaan met de financiële gevolgen van Corona

HOOGERHEIDE – Met als titel ‘Financieel gezond de crisis door’ organiseert Rabobank op donderdag 18 juni een webinar dat speciaal bedoeld is voor besturen van sport- en cultuurverenigingen die klant van de bank zijn. In het webinar vertelt Peter van Baak van SponsorVisie en AdsToSport hoe verenigingen om kunnen gaan met de financiële gevolgen van de Coronacrisis. Duidelijk wordt welke regelingen en kansen er zijn om het financiële gat dat is ontstaan te dichten.

Voor het webinar is aanmelding noodzakelijk. Dat kan voor klanten van de bank tot en met dinsdag 16 juni via de volgende link: https://sportopleidingen.nl/inschrijfformulier?id=360&session=873&closed=true

Bij voorkeur meerdere personen per vereniging

Er kunnen 100 personen deelnemen en hierbij geldt ‘vol is vol’. Aanbevolen wordt om per sport- of cultuurvereniging met drie personen deel te nemen. Dan kan de opgedane kennis meteen worden gedeeld en vervolgens gemakkelijk samen worden toegepast.

Tijdens het webinar – op donderdag 18 juni tussen 20:00 en 21:30 uur – worden deelnemers van een vereniging samen met die van andere verenigingen bijgepraat over de gevolgen van de Coronacrisis en over de mogelijkheden om hier weer gezond uit te komen.

Nieuwe inkomsten

Deelnemers leren om te gaan met het tijdelijk wegvallen van inkomstenbronnen. Er worden manieren gezocht om uitgaven te beperken én om nieuwe inkomsten voor de vereniging te genereren. Er wordt gezocht naar een nieuw evenwicht in de financiën en informatie gegeven over de algemene regelingen die er zijn voor de sportbranche. Ook de nieuwe maatregelen van Rabobank voor de verenigingen worden besproken. Deelnemers krijgen nieuwe inzichten en kunnen met hun vereniging al de eerste concrete stappen maken.

Link naar het webinar

Wie zich heeft aangemeld ontvangt op woensdag 17 juni – een dag voor aanvang van het webinar – een link met toelichting en kan op donderdag 18 juni om 20:00 uur deelnemen. Een goed werkende internetverbinding is daarbij noodzakelijk en een pc, laptop of tablet met goede camera en microfoon is wenselijk.