Drugsdumping oktober 2019 bij Opsporing Verzocht: bus gestolen in Rotterdam, politie zoekt getinte man

(Bron en foto: 112 Markiezaten (voor al je regionale 112 nieuws)

WOENSDRECHT / HILVERSUM – De politie heeft dinsdagavond in het landelijk tv-programa Opsporing Verzocht enkele nieuwe details bekendgemaakt over de drugsdumping in Woensdrecht van 24 oktober 2019 bij basisschool De Poorte. Een bus met vierduizend liter zwaar giftig en brandbaar afval is door onbekenden achtergelaten. Getuigen van het voorval destijds worden nog altijd gevraagd zich te melden bij de politie. Het onderzoek is nog steeds gaande.

De politie is op zoek naar de chauffeur van de bus: volgens getuigen heeft deze een licht getint, Zuid-Europees uiterlijk met een stevig postuur een volle baard. De man had donker haar en droeg een zwarte broek en een lichtgrijze sweater met een tekstopdruk op de rugzijde.

Autobrand Egmond aan den Hoef

Er blijken in deze kwestie bovendien raakvlakken te zijn met een vrij recente autobrand in Egmond aan den Hoef. Ook is bekend gemaakt dat de bestelbus waarin de vaten zijn aangetroffen eerder is gestolen in Rotterdam. De nieuwe aanwijzingen zijn naar voren gekomen sinds de kwestie eerder in het regionale tv-programma Bureau Brabant, van Omroep Brabant, was behandeld.

Bestelbus zonder kentekenplaten

Het onderzoek loopt al sinds vorig jaar oktober, nadat de politie de twintig vaten met drugsafval aangetroffen in een verlaten bestelbus zonder kentekenplaten. Deze stond geparkeerd aan de Berglaan in Woensdrecht, recht tegenover de basisschool, en trok de aandacht van een getuige die de politie waarschuwde. De bus zou er sinds 19 oktober hebben gestaan en was één tot twee dagen daarvoor gestolen in Rotterdam.