Tweetal (43, 41) op dievenpad in Huijbergen en aangehouden na melding

De politie kreeg via de meldkamer een melding van een verdachte situatie in Huijbergen. (Tekst: Han Verbeem, persfoto: politie.nl)

HUIJBERGEN / BERGEN OP ZOOM – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in Bergen op Zoom twee mannen aangehouden die in het bezit waren van inbrekersgereedschap, een verboden balletjespistool en drugs. Vermoedelijk is het tweetal kort daarvoor op dievenpad geweest in Huijbergen. Het gaat volgens de politie om een 43-jarige man uit Dorst en een 41-jarige man uit Polen.

De politie kreeg rond 02.30 uur een melding van een verdachte situatie in Huijbergen, zo blijkt uit een verklaring. Een auto zou steeds door de wijk rijden en opvallend aandacht hebben voor de omgeving. “Terwijl de agenten die kant op reden, kwamen zij de auto tegen. Op de Rooseveltlaan in Bergen op Zoom werd het voertuig aan de kant gezet.”

Gereedschap en drugs

Tijdens de controle zagen de agenten dat er inbrekersgereedschap in de auto lag, waaronder handschoenen en een tang. “Na verder onderzoek stuitten zij ook op een kleine hoeveelheid aan harddrugs en een vuurwapen. Het gereedschap, de drugs en het wapen zijn in beslag genomen. Na onderzoek blijkt het te gaan om een balletjespistool.” Beide mannen zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Zij zitten vast voor verhoor. De politie doet geen mededelingen of het tweetal inderdaad heeft ingebroken of goederen heeft ontvreemd.