Toneelstuk op 7 en 8 juli over leven Marie Adolphine

Illustratie uit het stripalbum over zuster Marie Adolphine. (Illustratie: Stiching Zuster Marie Adolphine)

OSSENDRECHT – Op zaterdag 7 en zondag 8 juli wordt het toneelstuk 'De verre bestemming' opgevoerd in de Pastorietuin van Ossendrecht. Deze staat in het teken van de in 2000 heiligverklaarde missiezuster Marie Adolphine. Tijdens dit weekeinde wordt ook de RK feestdag ter ere van haar gevierd. Zo zal er een stille gebedstocht en een processie door Ossendrecht gehouden worden. De toneelvoorstellingen zijn zaterdag 7 juli om 14.30 uur en 19.00 uur; op zondag is er een voorstelling om 14.30 uur. Entreekaarten á 2,50 euro (incl consumptie) zijn verkrijgbaar bij Het Zoete Rijk, Hondseind 5 in Ossendrecht.

Ossendrecht is de geboorteplaats van Kaatje Dierckx. Hier kwam zij in 1866 ter wereld, en zou later wereldwijd bekend worden als de Fransiscaner zuster Marie Adolphine. Als missiezuster in China bekommerde zij zich om het lot van weeskinderen en werd daar op 9 juli 1900 tijdens de Bokseroorlog vermoord. Op 1 oktober 2000 werd zij door paus Johannes Paulus II heilig verklaard.

Wandelroute

Belangstellenden kunnen uiteraard ook het "Paadje van Kaatje" al wandelend afleggen. De route van vier kilometer voert langs de weg die zuster Marie Adolphine in haar jeugd dagelijks gelopen heeft van huis naar school. Verspreid langs de route zijn vijf panelen aagnebracht, waarop in stripvorm het leven van de heilige is afgebeeld. De illustraties zijn afkomstig uit het gelijknamige stripboek 'De verre bestemming'.