Thierry de Heer (26) lijstaanvoerder D66 in Woensdrecht

Thierry de Heer maakt een flitscarriere in de Woensdrechtse politiek: van burgerlid wordt hij in één klap lijsttrekker en politiek voorman van D66. (Foto: D66 Zuidwesthoek)

HOOGERHEIDE – Thierry de Heer is de nieuwe lijsttrekker van D66 in Woensdrecht. Dat heeft D66-afdeling Zuidwesthoek bekendgemaakt. Hij zal hij de kar treklken bij de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. De 26-jarige De Heer is nu nog burgerlid en maakt de stap naar lijsttrekker, en is tevens beoogd fractievoorzitter in de Woendsdrechtse raad. Hij volgt daarmee de huidig voorman Koen Suijkerbuijk op. De nieuwe politiek leider van de Woensdrechtse D66 is momenteel al actief in de raadspolitiek als burgerlid.

door onze politieke redactie

Thierry de Heer staat naar eigen zeggen te trappelen om de vervolgstap te zetten naar het raadslidmaatschap. “De afgelopen jaren hebben we intensief samengewerkt om een jonge en enthousiaste fractie neer te zetten", zo laat hij in een persverklaring weten. "Met mijn ervaring van de afgelopen jaren heb ik er het volste vertrouwen in om D66 door de komende gemeenteraadsverkiezingen heen te leiden. Met de vernieuwingsslag die heeft plaatsgevonden in onze partij zijn we klaar voor de toekomst!”

Jongerenpartij

De Heer noemt zijn partij een uitgesproken jongerenpartij. “Niet voor niets hebben veel jongeren zich bij ons aangesloten", zo verklaart hij. "Zeg nou zelf, bij welke andere partij krijgen jongeren de kans om daadwerkelijk mee te doen. Laat staan, zoals ik, meteen lijsttrekker te worden. We hebben overigens binnen onze fractie mensen van alle leeftijden. Hoe meer meningen we horen, hoe beter de besluiten uiteindelijk zijn.”

Leerschool

De nieuwe voorman van de Woensdrechtse D66 beschouwt  de raadspolitiek als een leerschool voor zijn verdere politieke loopbaan. “Tweede Kamerlid voor D66 zou ik uiteindelijk heel mooi vinden", zo is zijn ambitie. "Maar voorlopig ga ik mezelf eerst verder richten op het raadswerk in Woensdrecht. Daar kan ik nog genoeg leren.” Thierry de Heer volgt als politiek leider Koen Suijkerbuijk op, die een stap terug doet in de politiek. Volgens de persverklaring van D66 Zuidwesthoek gaat Suijkerbuijk meer tijd besteden aan zijn bedrijf. Wel blijft de vertrekkend voorman actief bij zijn partij en zal waarschijnlijk toetreden tot het afdelingsbestuur, aldus de verklaring.