Thalita de Jong uitgeschakeld voor WK na beenblessure

Thaita de Jong, hier tijdens de Nieuwjaarsreceptie van 4 januari waar ze de (gedeelde) Promotieprijs 2016 in onvangst mocht nemen. (Foto: Hans-Jorg van Broekhoven)

OSSENDRECHT – Thalita de Jong is door haar val tijdens de GP dusdanig gebleseerd, dat ze volgende week niet mee kan doen bij het WK Veldrijden in Luxemburg. Dat heeft de wielrenster vanmiddag laten weten via Omroep Brabant. Zij kwam zondag in de eerste ronde ten val en blesseerde daarbij haar been, waarvoor ze nog dezelfde middag in het ziekenhuis een behandeling heeft ondergaan. Naar nu blijkt is deze blessure dermate ernstig, dat ze niet in staat is haar wereldtitel te verdedigen. 

Uit het onderzoek is gebleken dat Thalita de Jong een gescheurde bovenbeenspier heeft opgelopen. De diagnose komt voor de Ossendrechtse veldrijdster als een grote domper. Vanmorgen had ze nog enige hoop op een snel herstel en deelname aan het WK, zo zei ze. "Maar uit de MRI-scan blijkt dat het toch echt niet gaat."

Marianne Vos

Wel zullen vanuit Nederland Sophie de Boer, Lucinda Brand en Maud Kaptheijns naar Luxemburg gaan. Winnares van de GP en wereldbekerfaforiet Marianne Vos is uiteraard ook van de partij. Het is nog niet bekend of er op het WK Veldrijden een vervanging komt voor Thalita. De verwachting is, dat zij door haar blessure een aantal weken uit de running zal zijn.