Supersums ‘O Canada’ blijkt enorme Facebookhit, ook overzee!

(Tekst: Hans-Jorg van Broekhoven, foto: De Vierschaar)

BRABANTSE WAL – Het succes van Vierschaar-theaterproductie Supersum lijkt nog niet voorbij. De maandagavond op Facebook geplaatste videoregistratie van de laatste scène, waarin de spelers en ensemble het Canadese volkslied zingen, ontploft werkelijk op internet. Van 17 tot en met 27 oktober is de voorstelling over de Canadese bevrijding in 1944 tal van keren opgevoerd op de Waterschans bij Bergen op Zoom.

Afgelopen weekend hebben veel Canadese bezoekers van de vieringen en herdenkingen in onze gemeente de voorstelling op De Vierschaar op De Waterschans bekeken. Uit eerdere reacties was al snel duidelijk dat ze enorm onder de indruk waren van de productie. Velen complimenteerden de organisatie, zowel na de voorstelling ter plekke als later via social media. Zeker het gezongen Canadese volkslied 'O Canada' maakte véél emoties los. Oók bij de Bergenaren overigens.

(Tekst gaat verder onder video)

Kijkersaantal blijft oplopen

Maandagavond verscheen op de Facebookpagina van De Vierschaar een videoregistratie van deze scène. Die werd door enorm veel mensen opgepikt in de loop van de avond en dag erop. "Inmiddels staat het aantal views op 16.800 en dat blijft oplopen", vertelt Vierschaar-woordvoerder henk Boot aan het begin van dinsdagavond. "Heel veel bezoekers van de voorstelling kijken en reageren maar ook in Canada kijkt men mee. En we blijven complimenten ontvangen." Een heel bijzondere is deze, hieronder, van een Canadese veteraan die zelf werkzaam is als techneut in de film- en theaterwereld. Een mooiere kers op de taart had het hele Supersum team zich niet kunnen wensen.