Stickeractie Burg Voetenstraat Ossendrecht voor 30 km-zone

Het Buurtpreventieteam en de wijkagent in actie voor een veilige woonwijk! Tijdens het uitdelen van de stickers in de wijk zijn door het team deze foto's gemaakt. (bron: gemeente Woensdrecht)

OSSENDRECHT – Matig de snelheid… 30 is de max! In Ossendrecht zijn dinsdagmiddag onder de bewoners van de Burgemeester Voetenstraat en omgeving stickers uitgedeeld die de 30-kilometer zone aangeven. Ze zijn overhandigd door de mensen van het Buurtpreventieteam en de wijkagent. Het is de bedoeling dat de bewoners de sticker op hun afvalcontainer plaatsen. Zo worden automobilisten erop geattendeerd dat in de buurt een maximumsnelheid van 30 km/h geldt.

De actie is een initiatief vanuit Veilig Verkeer Nederland en wordt op verschillende plaatsen in het land gehouden. De stickers zijn ook door VVN ter beschikking gesteld. Door de 'snelheidsborden' op de groene en/of grijze containers te plakken, worden de voorbijrijdende automobilsten herinnerd aan de snelheidsbeperking in de woonstraat. Daarmee hebben de stickers volgens VVN méér effect dan de reguliere borden, omdat deze op een vaste plek staan waaraan autobilsten gewend raken en er uit routine 'overheen' kunnen kijken. De bestickerde containers vallen extra op en zijn een goede 'reminder' voor het autoverkeer, zelfs als ze maar éénmaal per week op straat te zien zijn.