Stichting vraagt aandacht voor petitie tot behoud De Stappen

HOOGERHEIDE – Stichting ‘Behoud Cultuurhistorisch Erfgoed Zuidwesthoek’ roept inwoners van de gemeente Woensdrecht op om de petitie te ondertekenen die pleit voor het behoud van het pand van basisschool ‘De Stappen’. “Deze school is in 1905 gebouwd. Het is dus al 115 jaar een bekende school waar veel generaties goede jeugdherinneringen aan hebben. Het is een beeldbepalend pand met grote cultuurhistorische waarde, één van de laatste oude schoolgebouwen van de gemeente”, zo stelt de stichting.

De Stichting Behoud Cultuurhistorisch Erfgoed Zuidwesthoek (onderdeel van Heemkundekring het Zuidkwartier) heeft samen met Heemschut Brabant de gemeente schriftelijk gevraagd dit pand te behouden en aan te wijzen als gemeentelijk monument. Ze vraagt de gemeente om hier een herbestemming aan te geven als de school zelf naar de nieuwbouw in Woensdrecht is verhuisd.

Online petitie

“Zoals iedereen weet is er in de gemeente Woensdrecht meer gesloopt dan behouden. Dit willen we nu dus proberen te veranderen met uw steun. Daarom is er een petitie opgestart voor behoud van dit pand. Door het tekenen van deze petitie geeft u aan voor behoud te zijn en willen we de gemeente duidelijk maken dat ook (hopelijk) heel veel burgers ons steunen voor behoud en herbestemming van dit pand”, zo roept de stichting inwoners op. “Teken dus deze petitie als u voor behoud bent. De petitie kunt u vinden op: http://www.petitie24.nl/petitie/3461/behoud-pand-basisschool-de-stappen “.

Bij online problemen

Mocht digitaal ondertekenen van de petitie om wat voor reden dan ook niet lukken, dan kan altijd nog een mailberichtje gestuurd worden naar het mailadres: erfgoedzuidwesthoek@gmail.com.