Restafval en PBD vanaf morgen ingezameld aan gestrooide straten

REGIO – Milieustraten gaan open, maar bezoek wordt afgeraden Vanaf dinsdag 9 februari herstart Saver de inzameling van restafval en PBD (Plastic, Blik en Drankenkartons) in Bergen op Zoom, Halderberge, Roosendaal en Woensdrecht. Dit gebeurt echter alleen bij reeds gestrooide straten. Het GFT+E-afval en oud papier en karton worden deze week niet ingezameld. Dus ook niet aan reeds gestrooide straten.

De 3 milieustraten van Saver gaan vanaf dinsdag 9 februari open. Het bezoeken ervan wordt echter afgeraden. Morgenochtend vroeg herstart Saver de inzameling van huishoudelijk restafval en PBD aan gestrooide straten. Deze zijn dan voldoende ijsvrij gemaakt om verantwoord afval in te kunnen zamelen. Inwoners met volle containers met GFT+E en oud papier wordt gevraagd nog even geduld te hebben. Eventuele inhaaldagen worden aan het einde van deze week bekend gemaakt.

Commerciële inzamelroutes

Voor wat betreft de commerciële inzamelroutes van Saver bij bedrijven geldt het volgende: bij bedrijven die aan gestrooide routes liggen en die bereikbaar zijn, worden vanaf dinsdag 9 februari zowel het restafval als het oud papier en karton ingezameld. Milieustraten Het bezoeken van één van de 3 milieustraten voor inwoners wordt vanuit veiligheidsoverwegingen afgeraden. Aangezien er vaak bezoekers met een aanhanger komen die dit veelal niet gewend zijn, wordt het rijden met zo’n combinatie tijdens gladheid afgeraden. Ook de milieustraat voor bedrijven aan de Stepvelden 8 zal vanaf dinsdag 9 februari geopend zijn. Maar ook aan bedrijven wordt gevraagd het bezoek zoveel mogelijk te beperken.

Afval bewaren tot na de gladheid

Saver raadt een ieder aan deze week niet de weg op te gaan, maar het afval te bewaren voor een moment dat de gladheid voorbij is. Gladheidbestrijding Ondertussen gaat Saver uiteraard, net als vandaag, verder met het strooien van haar routes in Bergen op Zoom en Roosendaal. Inwoners uit de vier gemeenten, die willen weten of hun straat ook gestrooid gaat worden, kunnen terecht op de websites van de betreffende gemeente.

Informatie over strooiroutes

Hier kan men informatie terugvinden over de strooiroutes van de gemeenten: – https://www.halderberge.nl/gladheidsbestrijding – https://www.bergenopzoom.nl/sneeuw-en-gladheidsbestrijding/ – https://roosendaal.nl/strooien-bij-gladheid – https://www.woensdrecht.nl/home/toptaken_42932/item/strooiroutes-bij-gladheid_129607.html Ook eventuele lege zoutkisten die in de gemeenten verspreid staan, worden dinsdag 9 februari bijgevuld of vervangen door volle exemplaren.