Stembureauleden en tellers gezocht

HOOGERHEIDE – De gemeente Woensdrecht is op zoek naar mensen die belangstelling hebben om tijdens de Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart 2017 stembureaulid, reserve-stembureaulid of teller te zijn. Wie belangstelling heeft kan zich aanmelden per e-mail."Een mooie kans, voor bijvoorbeeld verenigingen, om de clubkas te spekken. Of voor jongeren om werkervaring op te doen met licht administratief werk", aldus de oproep van de gemeente. 

Voor de stembureau's zoekt men 'flexibele en enthousiaste mensen' die op de dag van de verkiezing, woensdag 15 maart 2017, 18 jaar of ouder zijn en kiesgerechtigd voor deze verkiezing. "Daarbij ben je stressbestending, representatief, behulpzaam en nauwkeurig. Je kunt in teamverband werken en bent fysiek in staat om een lange dag te maken."

Wat doet een lid van het stembureau?

De stembureauleden zijn verantwoordelijk voor een goed verloop van de stemming. Zij zorgen ervoor dat alle kiesgerechtigden hun stem uit kunnen brengen in het stembureau. Daarbij zien ze erop toe dat alles op een eerlijke manier verloopt. Na de sluiting, om 21.00 uur, worden de stemmen geteld en de uitslag vastgesteld. Voor het tellen en vaststellen van de uitslag is assistentie van extra tellers aanwezig. De tellers moeten aanwezig zijn vanaf 20.45 uur tot het einde van de telling.

Toets via e-earning

Voorafgaand aan de verkiezingen van 15 maart krijgen de kandidaat-stembureauleden via e-learning uitleg over de taken op het stembureau, aldus de gemeente. "De e-learning wordt afgesloten met een toets. Nadat de kandidaten zijn geslaagd voor deze toets kunnen ze worden ingezet op een stembureau."

Vergoeding

Volgens de gemeente ontvangt een lid van een stembureau een vast bedrag van 120 euro. "Verder wordt er gezorgd voor de lunch en diner en warme en koude dranken tijdens de dag. De tellers krijgen een vergoeding van 30 euro. Zij dienen deze bijverdiensten wel zelf op te geven bij hun belastingaangiften."

  • Geïnteresseerd? Meld je aan via verkiezingen@woensdrecht.nl. Voor vragen of een persoonlijke toelichting dan kunnen belangstellenden tijdens kantooruren contact opnemen via telefoonnummer 14-0164 en vragen naar een medewerker van bureau verkiezingen.