Scheldeweg-Noord vanaf maandag op de schop

Maandag begint het werk tot aan de rotonde Nieuweweg/Duinstraat. Het verkeer wordt omgeleid via de Bunkerbaan. Fietsers kunnen voorlopig nog wel gebruik maken van de Antwerpsestraatweg. (Foto: Pixabay/ S. Esben)

HOOGERHEIDE – Het noordelijke deel van de Scheldeweg in Hoogerheide en de naastgelegen Antwerpsestraatweg gaat vanaf komende week op de schop. Het betreft het gedeelte vanaf het kruispunt Doelstraat/Scheldeweg tot en met de rotonde Nieuweweg/Duinstraat. Maandag 20 mei begint de aannemer met de werkzaamheden, zo laat de gemeente weten. Dit gedeelte van de Scheldeweg wordt verkeersveiliger en groener gemaakt, zodat het beter aansluit op de rest van de Scheldeweg en de uitstraling heeft die past bij Woensdrecht als groene fietsgemeente. De werkzaamheden duren tot eind 2019.

De bestaande betonverharding van de Scheldeweg wordt verwijderd en voorzien van nieuwe asfaltverharding. Van de naastgelegen Antwerpsestraatweg wordt de riolering vernieuwd en ook hier worden de straatstenen vervangen door asfalt. Op het gedeelte tussen de Doelstraat en de Rozenlaan wordt een vrijliggend fietspad aangelegd.

Planning en fasering

Het werk wordt in fases uitgevoerd. De start is op 20 mei en het zal eind december gereed zijn. Voor genoemde datums geldt dat onvoorziene omstandigheden en het weer de planning kunnen beïnvloeden:

 • Fase 1 (21 mei t/m 19 juli)
  Werkzaamheden aan de Scheldeweg tot aan de rotonde Nieuweweg/Duinstraat. De Scheldeweg is afgesloten voor verkeer. Dit wordt omgeleid via de Bunkerbaan. Fietsers kunnen in deze fase nog gebruik maken van de Antwerpsestraatweg.
   
 • Fase 1a (17 juni t/m 5 juli)
  Werkzaamheden aan de rotonde Nieuweweg / Duinstraat. De rotonde blijft open voor verkeer, met uitzondering van de week van 1 t/m 5 juli. De rotonde is dan afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, maar voor fietsers en voetgangers is er wel een voorziening waardoor zij kunnen passeren.
   
 • Fase 2 (8 juli t/m 22 november, m.u.v. bouwvakvakantie week 31 t/m 33)
  Werkzaamheden aan riolering en verharding Antwerpsestraatweg in gedeelten van 80 meter, waardoor de bereikbaarheid van woningen en bedrijven zoveel mogelijk gewaarborgd blijft. In deze periode wordt ook het vrijliggend fietspad tussen de Doelstraat en Rozenlaan aangelegd. Fietsers worden nog altijd via de Bloemenlaan omgeleid.
   
 • Asfalteren (25 t/m 29 november)
  Asfalteren op Scheldeweg, Antwerpsestraatweg en het nieuwe vrijliggende fietspad. De Scheldeweg is deze week weer afgesloten voor verkeer, maar de rotonde blijft open.
   
 • Afrondende werkzaamheden
  In december worden er bomen geplant, groenvoorzieningen aangelegd en de bermen afgewerkt.

Busvervoer

De bushalte nabij het Tasty World restaurant wordt gedurende de werkzaamheden tijdelijk verplaatst naar de Doelstraat ter hoogte van de gemeentewerf (oude Albert Heijn). De bussen van Arriva rijden als de hoofdrijbaan van de Scheldeweg is afgesloten de omleidingsroute door de Doelstraat, Bloemenlaan en Nieuweweg.