Samen in de Regio: Bij de hand-gel, een slimme keuze!

(Ingezonden artikel. Bron en foto’s: Samen in de Regio)

BRABANTSE WAL – Handen wassen, handen wassen, handen wassen. Daar waar je geen handen kunt wassen, staat een flacon met handgel klaar. In de winkels, op kantoren, in musea, in bedrijven. Het hoort bij het ‘nieuwe normaal’ en we wennen er aan als consument, als medewerker, als bezoeker. Maar sta je aan de andere kant, zoals werkgever, eigenaar van een winkel, uitbater in de horeca, school of zorginstellingen, dan is er een uitdaging. Er is een run op handgel en dat maakt de inkoop niet vanzelfsprekend.

Hygiënische (bij de) handgel
Samen in de Regio kan daar iets in betekenen dankzij een heel royaal aanbod van hygiënische handgel, aldus Mirjam van Esveld: “Het oog van deze aanbieder was gevallen op ons netwerk vanwege de verschillende partners in de zorgsector en de unieke samenwerkingen die zij opmerkten op de website.” Het zijn ongewone tijden en in de zorg zijn het ongewoon zware werkdagen geweest voor personeel en management. “Voor velen van hen geldt dat nog steeds. De producent wil hen graag ondersteunen door de zorg voor de inkoop van de noodzakelijke handgel voor een deel bij hen wegnemen.”

Ondernemersgeest
Met een team van 25 personeelsleden heeft het bedrijf, dat handgel niet standaard in het assortiment heeft, een goedgekeurd product ontwikkeld. “De productie startte direct. De impact van het coronavirus op de zorgsector greep de medewerkers aan en zij wilden van betekenis zijn. Een mooi voorbeeld hoe de coronatijd ruimte geeft aan ondernemersgeest. Harten die sneller gaan kloppen voor een ander, met een prachtig maatschappelijk resultaat.”

Veel meer waard
Niet zomaar een mooi gebaar, zo vinden ze bij Samen in de Regio. “Een bijdrage aan een veilige omgeving waar gewerkt en gewoond wordt, een tijdsbesparing in de zoektocht naar handgel en een kostenbesparing. Ruim 10.000  liter handgel!” Samen in de Regio organiseerde de logistieke afhandeling naar de partners uit het netwerk. “Er is veel belangstelling, dus de liters waren snel verdeeld. En er was boter bij de vis! 10.000 liter naar binnen dragen. Daar hebben wij, de ladies van Samen in de Regio, flinke spierballen aan over gehouden”, zo besluit Van Esveld.