Oproep burgemeesters aan passanten na heropening grens: respecteer elkaars regels

Op de foto: burgemeesters Van Tichelt (rechts) en Adriaansen bij de grenspaal aan de Hollandseweg. (Ingezonden bericht, bewerkt door de redactie. Bron: gemeente Woensdrecht)

HUIJBERGEN / ESSEN-HOEK – De grens met België is momenteel weer open. Maandagochtend waren de burgemeesters Steven Adriaansen (Woensdrecht) en Gaston van Tichtelt (Essen) aanwezig bij de grenspaal aan de Hollandseweg tussen Huijbergen en Essen-Hoek om daar bij stil te staan.

Ondanks de openstelling van de grens blijven de afzonderlijke coronamaatregelen van beide landen onverminderd van kracht. “Let u er bij het passeren van de grens vanuit Nederland wel op dat u zich op Belgisch grondgebied aan de daar geldende maatregelen dient te houden”, zo adviseert de gemeente Woensdrecht aan haar inwoners. Andersom dient iedereen, ongeacht de nationaliteit, die zich op Nederlands grondgebied bevindt ook aan onze maatregelen te houden.

Ook kan men voor meer informatie terecht bij het speciale telefoonnummer over corona: 0800 – 1351 (bereikbaar tussen 08.00 en 20.00 uur). Vanuit het buitenland is het nummer te bereiken door te bellen naar +31 20 205 1351.