Ruzie op social media escaleert: puber (16) vast na vuurwapendreiging

Bron: Politie Zeeland-West-Brabant. (Stockfoto: Pixabay / Linus Schütz)

HOOGERHEIDE / BERGEN OP ZOOM – Maandagavond zijn drie mensen aangehouden door de politie, waaronder een minderjarige. Het gaat om een 16-jarige jongen uit Hoogerheide. Ook een 53-jarige man een 51-jarige vrouw zijn opgepakt, zo laat de politie dinsdag weten: "Het drietal wordt verdacht van betrokkenheid bij een gepleegde bedreiging in Bergen op Zoom, waarbij een vuurwapen zou zijn getoond." De aanleiding zou mogelijk liggen in een conflict op social media.

De bedreiging vond eerder die avond plaats rond 19.30 uur, bij een woning aan het Hof van Beieren in Bergen op Zoom. Een vrouw deed aangifte van de bedreiging en de politie heeft een getuigenverklaring opgenomen van iemand die alles gezien zou hebben.

Uitpraatprocedure

De vrouw had na de bedreiging de politie gebeld en de auto waarin het drietal reed beschreven. Agenten hebben, omdat er sprake was van een vuurwapen, hun kogelwerende vesten aangetrokken. Op dat moment kwam de auto langsrijden. Een stopteken werd gegeven op de Groenling in Hoogerheide, de auto stopte en de drie inzittenden zijn middels de uitpraatprocedure voor gevaarlijke verdachten uit de auto gehaald door de politie. Zij zijn alle drie overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar worden ze vandaag gehoord over het voorval.

Door de politie is onderzoek gedaan in de auto. Er werd een vuurwapen aangetroffen. Dat is in beslag genomen. Ook werd munitie in beslag genomen bij één van de verdachten.