Ruud Gaarkeuken (61) terug in de gemeenteraad voor PvdA

Redactie: Han Verbeem. Foto: gemeente Woensdrecht / PvdA

OSSENDRECHT – Ruud Gaarkeuken (61) uit Ossendrecht keert na tien jaar terug in de gemeenteraad als raadslid voor de PvdA. Hij volgt Jeroen Beunk op, die eerder om persoonlijke reden moest stoppen met zijn raadswerk. Gaarkeuken wordt nog deze maand door burgemeester Steven Adriaansen beëdigd in zijn functie. Dat zal, vanwege de coronabeperkingen, in een aangepaste plechtigheid plaatsvinden.

Ruud Gaarkeuken is geen onbekende in de Woensdrechtse gemeenteraad. In periode 2006-2010 was hij al raadslid en sinds 2019 heeft hij de huidige fractie versterkt als burgerlid.

Sociaal domein
“Mijn interesse gaat vooral uit naar het sociaal domein en de verduurzaming binnen onze gemeente”, zegt het nieuwe PvdA-raadslid. “Deze raadsperiode zal ik mij volledig inzetten om de belangen van onze inwoners te behartigen.”

Vrijwilligerswerk

Sinds 2002 wonen hij en zijn echtgenote in Ossendrecht. Ruud Gaarkeuken heeft een beroepsmatige achtergrond in de de detailhandel, waarvan een periode als particulier ondernemer. Daarnaast heeft hij tien jaar als vrijwilliger gewerkt bij de wereldwinkel in Bergen op Zoom en zes jaar bij woonzorginstelling Mariahove van stichting tanteLouise.