Politie vindt 9 fietsen RSC Zuidwesthoek terug na verkeerscontrole

Enkele van de teruggevonden fietsen. (Tekst: Han Verbeem, foto: Politieteam Bergen op Zoom / Facebook)

OSSENDRECHT / THOLEN – De politie heeft donderdag en vandaag in totaal negen fietsen teruggevonden die afkomstig zijn van de diefstal uit de stalling van RSC de Zuidwesthoek. Dat is vandaag bekendgemaakt. Donderdag zijn twee mannen aangehouden, die verdacht worden van heling. Bij een verkeerscontrole aan de Postweg in Tholen troffen agenten drie racefietsen en één MTB aan in het busje van het tweetal. Daarop zijn de mannen aangehouden en verhoord. Onderzoek leidde vandaag tot de vondst van nog eens vijf fietsen, vier racefietsen en één MTB, in een loods aan de Oudelandsedijk.

Volgens de politie ging het om een reguliere verkeerscontrole en was de vondst van de fietsen een toevalstreffer. Het gaat om de helft van de buitgemaakte jeugdfietsen. Al met al zijn elf van de in totaal 22 tweewielers weer terrecht. Deze zijn tussen 6 en 13 september gestolen uit de fietsenstalling, waarbij de daders een deel van de stalen beplating van de stalling hebben weggesneden. Kort na de inbraak zijn er twee gevonden in de berm langs de Putseweg en nu negen. De politie heeft nog geen zicht op de daders, zo laat politiewoordvoerster Mireille Aalders vanmiddag weten.

Weer vrij

De aangehouden personen zijn volgens de politie geen daders, maar zij worden verdacht van heling. Inmiddels zijn ze weer vrij, aldus de woordvoerster. "De twee verdachten die vorige week donderdag werden aangehouden in verband met deze zaak zijn vrijdag in vrijheid gesteld na het afleggen van meerdere verklaringen", zo meldt de politie ook via Twitter. Het zou volgens Aalders gaan om "twee personen zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland." Volgens de woordvoerster heeft het busje een Nederlands kenteken.

Update :

Marktplaats

In de loop van de maandagmiddag bracht Omroep Brabant het bericht, dat een deel van de fietsen te koop zou zijn aangeboden op Marktplaats. De politie kan dit echter niet bevestigen en zegt geen uitspraken te doen over het lopende rechercheonderzoek.