Politie controleert brommende schooljeugd

Foto: Pixabay / Sebastian Wagner

HOOGERHEIDE / BERGEN OP ZOOM – Met ingang van deze week zijn alle scholen in de regio weer begonnen. Omdat veel middelbare scholieren gebruik maken van een brommer om naar school te gaan, heeft de politie deze week een aantal controles uitgevoerd. Onder de noemer 'Brom effe normaal' werd extra aandacht besteed aan de constructiesnelheid, de voertuig-identiteit en het bezit van een rijbewijs. De controleposten stonden op de route naar de grotere scholengemeenschappen in Bergen op Zoom, onder meer bij de Antwerpsestraatweg.

In verband met een veilig begin van het schooljaar hebben agenten dinsdag op verschillende plekken bromfietscontroles gehouden, zo meldt de politie. Veel oudere leerlingen uit de regio, ook uit Woensdrecht, gaan per brommer naar school."Bij die controles zijn alle aspecten van de voor scooters en brommers relevante voertuigeisen gecontroleerd." Zo zijn op een drietal locaties in Bergen op Zoom zijn in totaal 41 scooters en bromfietsen gecontroleerd. "In dertien gevallen werd een mankement of overschrijding van de constructiesnelheid geconstateerd. De eigenaren hebben hiervoor een bekeuring gekregen en sommige moeten hun brommer of scooter ter herkeuring aanbieden bij een RDW-keuringsstation. Twee bestuurders werden bekeurd voor het niet hebben van een rijbewijs en het niet op de juiste wijze voeren van een kentekenplaat."

Meerdere acties

In de komende weken zullen meer van dit soort ‘Brom effe Normaal’-controles gehouden gaan worden, zo kondigt de politie aan. Deze zijn speciaal gericht op schoolgaande jeugd. "Zorg dus dat je brommer of scooter aan de gestelde voertuigeisen voldoet voor je de weg op gaat", zo wordt geadviseerd. Deze eisen zijn te vinden op de site van de Rijksoverheid en op de site van de Rijksdienst voor het Wegverkeer. "Dat is niet alleen veiliger voor jezelf, maar ook voor andere verkeersdeelnemers."