Oud-burgemeester Fränzel aan de slag als waarnemer in Altena

Marcel Fränzel was van 2002 tot 2013 burgemeester in Woensdrecht en is nu waarnemend burgemeester van de fusiegemeente Altena. (Tekst: Han Verbeem, archieffoto: videostill ZuidWestTV)

HOOGERHEIDE / ALTENA – Marcel Fränzel, oud-burgemeester van Woensdrecht, is vandaag als waarnemend burgemeester aan de slag gegaan in de nieuwe gemeente Altena. Deze gemeente is per 1 januari ontstaan uit een fusie van de voormalige gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem; gelegen in het Land van Altena. Fränzel neemt de functie waar tot er een nieuwe burgemeester is benoemd, waarvoor nu een sollicitatieprocedure loopt.

Van 2002 tot 2013 was Fränzel burgemeester van Woensdrecht. Na zijn afscheid vervulde hij als waarnemer diverse tijdelijke burgemeesterfucties; onder meer in Noord-Beveland (2014), Veghel (2016), Meijerijstad (2017) en Oosterhout (2018). Marcel Fränzel (geboren 1960) is lid van D66 en begon zijn loopbaan in 1983 als aardrijkskundeleraar in Amersfoort, waar hij voor zijn partij gedurende de jaren '90 in de gemeenteraad zat en respectievelijk raadslid, wethouder en loco-burgemeester was.