Onthulling standbeeld Terpstra sluitstuk van herinrichting Tervoplein

Het beeld van Rients Terpstra (1896-1978), mede-naamgever van het Tervoplein. Op de foto: wethouder Hans de Waal (rechts op de foto), kunstenaar Hans Hermes (links op de foto) en Wim Jaegers van Tervo Putte. (Foto: gemeente Woensdrecht)

PUTTE – Het Tervoplein in Putte ondergaat een gedaantewisseling. Zo is de bouw van een nieuw woon- en winkelcomplex voltooid, waarbij een parkeerterrein is aangelegd. Gisteren was een feestelijk moment, waarbij wethouder Hans de Waal en Wim Jaegers (van Tervo Putte) het bronzen borstbeeld onthulden van Rients Terpstra (1896-1978). De naam van het plein is een samenvoeging van de achternamen van Terpstra en zijn echtgenote Julia Vos.

Volgens de inscriptie bij het bronzen borstbeeld was Terpstra in de jaren vijftig, zestig en zeventig van de vorige eeuw in Putte actief als een passioneel en gedreven ondernemer met een uitermate vooruitziende blik. Het beeld is kunstwerk van beeldhouder Hans Hermes en aangeboden aan de gemeente door Tervo Gezondheidswinkels, Steenhouwerij Denisse, Bogor Projectontwikkeling en Green Real Estate.

Containers

De werkzaamheden rondom het Tervoplein zijn nog niet helemaal voltooid: zo komt er een nieuwe zijgevel aan het pand Antwerpsestraat 59, waarbij een containerparkje zal worden ingericht. Ook komen er nog enkele plantenvakken. Het is de bedoeling dat de werkzaamheden dit najaar zijn afgerond.

Opvang regenwater

Bij de inrichting van het plein is ook rekening gehouden met duurzaamheid; het regenwater dat op het plein valt wordt opgevangen en via een buizenstelsel afgevoerd naar de Eendenvijver. Zo wordt enerzijds wateroverlast in het centrum voorkomen en tegelijkertijd is er voldoende wateropvang om de verdroging van het Moretusbos tegen te gaan.