Ondernemers krijgen advies over het ‘Winkelen in 2018’

REGIO – Winkeliers hebben al te maken gekregen met een flink aantal veranderingen als het over winkelen gaat en er komen er nog meer aan. Rabobank Zuidwest-Brabant en StartersCentra West-Brabant organiseren daarom samen een bijeenkomst voor ondernemers waarin de nieuwe ontwikkelingen onder de loep worden genomen en hoe de winkeliers hier het beste op kunnen inspelen.

Koen Oosterwaal – projectleider bij de StartersCentra West-Brabant – benadrukt het belang van winkels om meer dan ooit onderscheidend te zijn: “In vrijwel alle binnensteden zie je het aanbod van winkels veranderen. Bestaande retailers komen met nieuwe concepten en nieuwe ondernemers pakken de kans om zich met een uniek concept te profileren”.

Andere focus

Winkeliers die een toekomst willen hebben moeten aan de slag met een nieuw ondernemerschap. Ze moeten zich nadrukkelijk focussen op hun doelgroepen en zich richten op waar ze echt goed in zijn. Wat hen uniek maakt en waarom de consumenten in hun winkel komen zijn daarbij kernvragen.

Nieuw ondernemerschap noodzakelijk

“Een nieuw soort ondernemerschap is noodzakelijk. Van afwachtend naar echt ondernemen en durven experimenteren. De eigenaar van de winkel moet weer het boegbeeld van de zaak worden. Hij of zij kan het winkelteam naar grotere hoogte coachen. Vanuit een passie en bezieling voor de klant, de aangeboden producten of diensten en de omgeving. Gastvrijheid en service zijn daarbij randvoorwaarden. Het kennen van de klant en deze weten te boeien zijn daarbij van uiterst belang”, aldus Oosterwaal.

Nieuwe inzichten

Tijdens de bijeenkomst ‘Trends in retail’ worden ondernemers bijgepraat over trends en ontwikkelingen. Ze komen tot nieuwe inzichten en krijgen inspiratie. Er wordt informatie gegeven over de andere bevolkingsopbouw en het effect dat deze heeft op de retail. Ook krijgen de ondernemers tips en adviezen over de noodzakelijke bedrijfsvoering.

Aanstaande maandag 27 november

Een belangrijke bijeenkomst dus voor ondernemers die hun winkel toekomst willen geven. ‘Trends in retail’ vindt plaats op maandag 27 november van 19:00 tot 22:00 uur bij Rabobank Zuidwest-Brabant, Jacob Obrechtlaan 1 in Bergen op Zoom. Deelname is gratis. Aanmelden kan op de website: www.starterscentrawestbrabant.nl