Nieuwe carpoolplaats Korteven geschikt voor 100 wagens

De huidige groenstrook tussen de Scheldeweg en Antwerpsestraatweg bij Korteven wordt ingericht als nieuwe  carpoolstrook. (Tekst: Han Verbeem)

HOOGERHEIDE – Er komt een nieuwe carpoolstrook bij Korteven, naast de Scheldeweg tot aan de rotonde met de Reimerswaalweg. Binnenkort beginnen de werkzaamheden voor een plaats die groter, toegankelijker en overzichtelijker wordt dan de bestaande carpoollocatie. Deze verdwijnt en wordt mogelijk omgevormd tot een snellaadstation voor elektrische auto's. De nieuwe carpoolstrook moet plaats bieden aan zo'n 100 voertuigen. Parkeren buiten de strook langs de Antwerpsestraatweg is dan niet meer toegestaan. Wethouder Jeffrey van Agtmaal heeft de plannen maandagmiddag bekendgemaakt.

Ter hoogte van de op- en afrit van de A58 ligt nu een carpoolplaats met circa 45 plaatsen. "Dit is verdeeld over een parkeerterrein en een gedeelte in de berm tegenover het terrein. De ligging van het parkeerterrein én het parkeren in de berm is niet ideaal en leidt tot gevaarlijke situaties als er veel fietsverkeer is", zo laat de gemeente weten. "Op de parallelweg worden tevens regelmatig vrachtwagens of trailers geparkeerd. Ook dit leidt tot gevaarlijke, ongewenste situaties. Door de aanleg van een ruimer, afgebakend parkeerterrein in combinatie met een parkeerverbod op de parellelweg zal deze situatie aanzienlijk verbeteren."

Nieuwe locatie

De nieuwe locatie van de aan te leggen carpoolplaats ligt tussen de huidige carpoolplaats en de rotonde Antwerpsestraatweg/Reimerswaalweg in. "Dit is momenteel nog grond van de provincie Noord-Brabant, maar deze verkoopt het aan de gemeente Woensdrecht voor het symbolische bedrag van één euro." Wethouder Van Agtmaal: “Carpoolen is duurzaam en dit willen we dan ook stimuleren door voldoende ruimte te bieden om de auto te parkeren. Daarnaast is verkeersveiligheid ook erg belangrijk en dan met name voor de kwetsbaardere verkeersdeelnemers zoals fietsers. Ik ben dan ook zeer blij met de aanleg van de nieuwe carpoolplaats, omdat dit beide doelen ten goede komt. Als we nu ook nog van de huidige carpoolplaats een snellaadstation voor elektrische auto’s kunnen maken, dan zijn we helemaal goed voorbereid op de toekomst”. 

Planning

Als alles volgens plan verloopt, kan er nog vóór de zomervakantie gestart worden met de aanleg van de nieuwe carpoolplaats – aldus de gemeente.