Meterkastkaart als hulpmiddel bij aanpak armoede

HOOGERHEIDE – De gemeente Woensdrecht heeft een nieuwe 'meterkastkaart' samengesteld, als onderdeel van de actie 'Samen tegen armoede'.  De kaart toont een overzicht van mogelijkheden en maatregelen bij de aanpak van armoede, en is voor de periode 1 juli tot en met 31 december 2018. "U kunt dit instrument gebruiken om mensen met een kleine beurs te wijzen op de regelingen of te ondersteunen bij een aanvraag", zo laat gemeentelijk beleidsmedewerkster Conny Korstanje weten. "Zo kunnen we samen onze strijd tegen armoede voortzetten."

Zijn de zorgen om uw financiële situatie (te) groot? Afhankelijk van uw inkomen en uw situatie zijn er wellicht ondersteuningsmogelijkheden; zo is op de kaart te lezen. "Neemt u contact op met de integrale toegang aan de Kromstraat 4 te Hoogerheide. Dan helpen wij u om een oplossing te vinden. Zodat ook u (én uw kinderen) mee kunnen doen in de maatschappij."

Ondersteuning

De kaart is de downloaden via de website van de gemeente Woensdrecht en geeft in één oogopslag aan wat de mogelijkheden zijn voor ondersteuning. Er staat informatie op over onder meer (jeugd)sporten en bewegen, de minimuminkomensgrens, bijzondere uitgaven en schuldhulpverlening. Ook is het mogelijk de meterkastkaart in papieren vorm als flyer op te halen.