Marokkaanse trucker (27) smokkelt vijf illegalen de grens over in koeltrailer

De politie aan weerszijden van de grens is alert op mensensmokkel via vrachtwagens. Dat leidde maandagavond tot de aanhouding van een 27-jarige mensensmokkelaar uit Marokko. (Archieffoto: politie.nl)

OSSENDRECHT / DINTELOORD –  Een 27–jarige vrachtwagenchauffeur en mensensmokkelaar uit Marokko is maandagavond aangehouden op de snelweg A4. De politie kreeg rond kwart voor zeven 's avonds de melding dat de truck de grens vanuit België passeerde bij Ossendrecht. Daarbij werd doorgegeven dat er mensen in de koeltraIler zouden zitten "waarmee het niet zo goed zou gaan", zo meldt de politie. Uiteindelijk kon de chauffeur ter hoogte van Dinteloord worden aangehouden, met vijf illegale vluchtelingen aan boord. 

"Omstreeks 18.40 uur komt er een melding binnen dat een vrachtwagen met koeltrailer vanuit België, via de snelweg A4, de grens overkomt en Nederland in rijdt. Een aantal eenheden wordt op pad gestuurd om de vrachtwagen op te sporen en hulp te bieden."

Overgedragen aan AVIM

Als een eenheid de vrachtwagen in het vizier heeft, krijgt de chauffeur een stopteken. "Al hij op verzoek van de agenten de deuren aan de achterzijde van zijn vrachtwagen opent, komen de vijf mannen tevoorschijn. Deze zijn meegenomen naar het politiebureau en daar overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie (AVIM). De chauffeur is aangehouden voor mensensmokkel en zit nog vast." Over de conditie van de vijf vluchtelingen doet de politie geen mededelingen.