Jongeren rijden door het mulle zand van Ossendrecht

Burgemeester Adriaansen gaf vanmiddag het startsein bij de Volksabdij. (Foto's: gemeente Woensdrecht)

OSSENDRECHT  – Ruim 430 jongeren van 10 tot en met 14 jaar deden vandaag mee aan de Nationale Jeugdronde. De rit kwam ook aan in Ossendrecht, nadat de deelnemers vanuit Roosendaal waren vertrokken. Bij het gebied rondom natuurpoort Volksabdij reed een groep als ploeg een veldrit. Burgemeester Steven Adriaansen gaf daaerij het officiële startschot.

"De Nationale Jeugdronde is een fietsvakantie voor jongeren van 10 tot en met 14 jaar, die in de eerste week van de zomervakantie verreden wordt", zo meldt de organisatie. "De deelnemers fietsen, verdeeld over 33 ploegen, door het prachtige landschap van West Brabant en Noord België. In totaal leggen zij gedurende de NJR ongeveer 250 kilometer af. De etappes worden tegen een gemiddelde snelheid van 15 km. per uur verreden."

Sponsoring

Dit jaar worden circa 432 deelnemers ondergebracht in door bedrijven gesponsorde ploegen en rijden allemaal in een tenue van de sponsor. "Elke ploeg heeft minimaal 6 en maximaal 15 deelnemers. Per ploeg is tenminste één ploegleider." De prijsuitreiking is vanavond om 20.00 uur op de Oude Markt in Roosendaal.