Inspiratie-avond Duurzaamheid op 19 januari

HOOGERHEIDE – De gemeente Woensdrecht houdt donderdagavond 19 januari een inspiratie-avond over het thema Duurzaamheid. Daarbij zijn inwoners van harte welkom om met beleidsmakers mee te denken én te discussieren. "We willen graag met u brainstormen over duurzaamheid, zodat we binnen de gemeente Woensdrecht met uw input een duurzaamheidsbeleid kunnen opstellen", zo laat de gemeente weten. De bijeenkomst vindt plaats in de Kapel van het gemeentehuis in Hoogerheide. Belangstellenden dienen zich vooraf aan te melden, vóór 9 januari via e-mail: p.lauwerijssen@woensdrecht.nl

De avond gaat van start met een interessante spreker, waarna de organisatoren in een informele setting met de aanwezigen zullen brainstormen.  Er zijn diverse thema’s die op de inspiratie-avond aan bod komen:

Energie en Initiatieven: onafhankelijk worden van fossiele brandstoffen, hernieuwbare energie, lokaal energie opwekken.

Mobiliteit: elektrisch rijden, autodelen, lokale producten.

Leefbaarheid & Zorg: basisbehoeften (ook in de toekomst), gezondheid, helpen van mensen met een afstand tot de samenleving.

Grondstoffen: circulaire economie, gebruik duurzame materialen die eenvoudig hergebruikt kunnen worden, duurzaam bouwen.

Gebiedsontwikkeling & Biodiversiteit: bouwen en natuur op elkaar afstemmen, bebouwen moet zo min mogelijk belasting hebben op mens en natuur, koesteren van waardevol landschap, klimaatadaptatie.

• Inspiratieavond Duurzaamheid, donderdag 19 januari. Tijd: 19.00-22.00 uur, Gemeentehuis (kapel) in Hoogerheide. Aanmelden kan tot 9 januari: p.lauwerijssen@woensdrecht.nl