In september duidelijkheid over WK Veldrijden 2020

Het gebied rondom de Scheldeweg is nu nog in ontwikkeling maar zal in 2020 een 'perfect plaatje' bieden voor het WK 2020. Eind september is daarover duidelijkheid. (Foto: Han Verbeem)

HOOGERHEIDE – Op 22 september komt er duidelijkheid of het WK Veldrijden in 2020 naar Hoogerheide komt. Dat meldde de Woensdrechtse wielervoorzitter Jan Prop woensdagmiddag, tijdens een persronde door de gemeente. Er zijn vijf landen in de race voor het WK. De gemeente Woensdrecht gooit hoge ogen in deze strijd: het terrein rondom de Scheldeweg in Hoogerheide en het acterliggende gebied krijgt meer en meer gestalte. Hoogerheide was in 2009 en 2014 al de locatie van het WK.

Op 4 en 5 mei wordt het Woensdrechtse 'bid' bij de WK-organisatie verder toegelicht. "We bekijken dan of we iets extra's moeten doen om het verhaal binnen te halen", vertelt Prop. "Het zal voor de gemeente Woensdrecht bijzonder fraai zijn als we het WK 2020 krijgen. Dan is ook de ontwikkeling rondom de appartemenenbouw en de grote Aldi en Albert Heijn afgerond, waar nu de brandweer en openbare werken zijn. Dat zou dan allemaal opgeleverd moeten zijn. Het wordt een perfect plaatje als we dat in 2020 zo kunnen presenteren."

NK 2019 in Huijbergen

Het wordt dus een spannende zomer voor Woensdrecht als wielergemeente. Het zal al een bijzonder jaar worden, in 2019/2020, want het NK Veldrijden 2019 is al binnen: dat zal in Huijbergen plaatsvinden.