Hollandseweg tot 22 februari afgesloten vanwege bomenkap

In totaal 25 eiken blijken aangetast te zijn door zwammen en moeten gekapt worden. (Foto: Pixabay)

HUIJBERGEN –  Vanaf vandaag, tot en met 22 feburari, is de Hollandseweg tussen Huijbergen en de Belgische grens afgesloten. "Ter plaatse wordt met borden een omleiding aangegeven via de Bergsestraat, Weg naar Wouw en de Bredestraat", zo laat de gemeente weten. De afsluiting is nodig om de in totaal 25 eiken aan de Hollandseweg te kappen en af te voeren; ook worden wegwerkzaamheden uitgevoerd.

In december heeft de gemeente tot de kap van de bomen besloten. Helaas is na een uitvoerig onderzoek gebleken dat het niet langer verantwoord is de bomen te laten staan, aldus wethouder Jeffrey van Agtmaal. “Uit een veiligheids- en gezondheidscontrole die is uitgevoerd op alle 165 bomen aan de Hollandseweg in Huijbergen blijkt dat er helaas 25 Amerikaanse eiken aangetast zijn door zwammen. Hiervan kunnen we de veiligheid niet meer garanderen en daarom zullen ze worden gekapt."

Nieuwe bomen

Wel zal de gemeente nieuwe bomen terugplaatsen, zodat de karakteristieke laanstructuur van de Hollandseweg behouden blijft. Aan de overige bomen die wel behouden blijven, worden snoeiwerkzaamheden uitgevoerd. Verder wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt om 'werk met werk' te combineren, aldus de wethouder. "Nu de weg voor deze werkzaamheden afgesloten wordt, vinden er tevens onderhoudswerkzaamheden aan het wegdek plaats.”