Bart Bruins is pokerkampioen van Hoogerheide

(Ingezonden bericht, door Max Nieuwveld – OKN Poker. Foto: Pixabay / Xeno Bas)

HOOGERHEIDE – Bart Bruins is de winnaar van het Pokerkampioenschap van Hoogerheide, dat vrijdag 8 februari plaatsvond bij Indoor Sporthal Hoogerheide. Vanaf 19.00 uur stroomde de zaal, die met professionele pokertafels omgetoverd was tot ware pokerroom, langzaam vol. Nadat alle deelnemers zich hadden aangemeld en van een drankje waren voorzien kon om 19.30 uur de toernooiklok gestart worden.

In totaal speelden er 57 pokerliefhebbers uit Hoogerheide en omgeving mee tijdens deze voorronde van het Open Nederlands Kampioenschap Poker. Er werd tijdens dit pokertoernooi niet om geld gespeeld, maar puur om de eer en de gezelligheid van het spel. Langzaamverlieten de eerste spelers het toernooi, omdat zij hun pokerchips niet wisten te behouden. Gelukkig konden de spelers die vroeg uitgeschakeld werden met elkaar verder pokeren om een gratis deelname aan een ander pokertoernooi te winnen. Er hing een gezellige sfeer en de mensen spraken gedurende het toernooi over hun tactiek en sterkste pokerverhalen.

Landelijke finale

Na ongeveer 5,5 uur kaarten was het Bart Bruins die met de bokaal naar huis ging en zich een jaar lang de Pokerkampioen van Hoogerheide mag noemen. Daarnaast kwalificeert hij zich met deze prestatie ook voor de landelijke finale van het ONK Poker 2019 op 6 juli in Ermelo. Op plek twee eindigde Pim van Nunen. Hij kwalificeert zich samen met Ronald Woudstra(3e) voor de halve finales in juni.